top icon
Κόσμος

Η Volvo ετοιμάζει μεγάλο πολυτελές ηλεκτρικό με αυτονομία πάνω από 600 χιλιόμετρα

Ο διάδοχος του S90 θα είναι το μοντέλο που θα παρουσιάσει η Volvo στο άμεσο μέλλον και θα έχει μπαταρία 111 kWh, με τεράστια αυτονομία.

Το επερχόμενο μεγάλο μοντέλο της Volvo, που θα αποτελέσει το διάδοχο του S90 και πιθανότατα θα ονομάζεται ES90 θα εξελιχθεί δίπλα στο Zeekr 7. Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Geely στην Κίνα και αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στο 2025.

Volvo S90

Volvo S90

Το μοντέλο βρίσκεται σε στάδιο εξέλιξης και θα έρθει να ανταγωνιστεί τα BMW i5 και Mercedes EQE. Αναμένεται να βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα που χρησιμοποιεί για την κατασκευή του EX90 SUV.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα εφοδιάζεται με μπαταρία 111 kWh, που θα του χαρίζει αυτονομία που θα ξεπερνάει τα 600 χιλιόμετρα. Θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, με κίνηση στους πίσω τροχούς ή και στους 4 τροχούς.

Volvo S90

Volvo S90

Όσον αφορά το μέγεθος του επερχόμενου μοντέλου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αγγίζει τα 5 μέτρα (4.990 χλστ.) μήκος, έχοντας ύψος 1.547 χλστ., πλάτος 1.945 χλστ., με μεταξόνιο που θα είναι 3,1 μ. Αυτό το τελευταίο είναι που θα χαρίζει στο ES90 τεράστιους χώρους στο εσωτερικό, που θα συνδυάζει με τη γνωστή πολυτέλεια που χαρακτηρίζει τα μοντέλα της Volvo.

Volvo S90

Volvo S90

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ