top icon
Κόσμος

Η Volvo ετοιμάζει το ηλεκτρικό ES90

Η Volvo συνεχίζει τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της ετοιμάζοντας ένα μεγάλο σεντάν με ηλεκτρική καρδιά και μεγάλη μπαταρία.

Την επέλασή της στα ηλεκτρικά σεντάν πολυτελείας ετοιμάζει η Volvo με φόντο μοντέλα όπως οι Mercedes EQE, BMW i5 και Tesla Model S. Άρμα της όλης προσπάθειας, όπως όλα μαρτυρούν, θα είναι το νέο ES90, το οποίο θα παράγεται στην Κίνα και θα διατίθεται σε άλλες αγορές ανά τον κόσμο.

Το ES90, γνωστό προς ώρας με την κωδική ονομασία V551, είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Volvo που αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου από το τμήμα R&D της εταιρείας με έδρα την Κίνα. Αν και η Volvo παράγει πολλά από τα ηλεκτρικά της μοντέλα στην χώρα, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει διατηρήσει σημαντική παρουσία στη χώρα καταγωγής της, τη Σουηδία.

Volvo ES90

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το ES90 θα εφοδιάζεται με μια μπαταρία με μικτή χωρητικότητα 111 kWh και ωφέλιμη 107 kWh, η οποία αναμένεται να εξασφαλίζει αυτονομία που θα φτάνει τα 600 χλμ.

Το νέο Volvo ES90 θα είναι ένα μεγάλο σε διαστάσεις σεντάν, με το μήκος του να φτάνει τα 5 μ. και το μεταξόνιό του τα b Σε υψηλά… επίπεδα θα κυμαίνεται και το βάρος του, το οποίο θα φτάνει, σύμφωνα με τις έως τώρα διαρροές, τα 2.600 κιbλά.

Για τις μονάδες κίνησης οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο εκδόσεις, με έναν και δύο ηλεκτροκινητήρες, με άγνωστη προς το παρόν ονομαστική απόδοση.

Σε κάθε περίπτωση, το νέο ES90 δεν αναμένεται να είναι διαθέσιμο πριν από το πρώτο τρίμηνο του 2025.

Volvo ES90

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ