Επικαιρότητα Κόσμος

Η Volvo θα ανακαλέσει 750.000 αυτοκίνητα για λόγους ασφαλείας (+video)

Αν και δεν έχει επισημοποιηθεί από την σουηδική εταιρεία, είναι βέβαιο πως η Volvo αναμένεται να ανακαλέσει 750.000 οχήματα παγκοσμίως, λόγω σοβαρού ελαττώματος ασφαλείας στα φρένα πολλών μοντέλων της. 

Εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες μοντέλων της Volvo παγκοσμίως θα λάβουν σύντομα μια εργοστασιακή ανάκληση για το όχημά τους. Συνολικά, η Volvo θα ανακαλέσει 736.340 αυτοκίνητα παγκοσμίως λόγω εσφαλμένης λειτουργίας του συστήματος αυτόνομου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης (ΑΕΒ), που μπορεί να αποβεί μοιραίο. Το πρόβλημα έφερε στην επιφάνεια η λέσχη αυτοκινήτου της Δανίας (FDM) που δρα προς όφελος των ιδιοκτητών αυτοκινήτων της χώρας. 

Το ελάττωμα ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής αυτοματοποιημένων συστημάτων οδήγησης (ADAS), όπου το φρένο έκτακτης ανάγκης ενός Volvo XC60 απέτυχε κατ’ επανάληψη - δείτε εδώ το σχετικό video. Η Volvo, αφού ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα, έστειλε εμπειρογνώμονες από τη Σουηδία στη Δανία για να ερευνήσουν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, το οποίο αργότερα μεταφέρθηκε σε χώρο δοκιμών της εταιρείας, στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Εκεί ανακαλύφθηκε ότι το ελάττωμα παρουσιάζεται σε όλα τα μοντέλα Volvo που παράγονται από τις 21 Ιανουαρίου 2019 και μετά, μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τη Volvo πρόκειται για σφάλμα λογισμικού, οπότε και θα ανακαλέσει όλα τα επηρεαζόμενα οχήματα ώστε να τα «ενημερώσει».

«Το αυτόνομο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης σε νεότερα αυτοκίνητα είναι απολύτως απαραίτητο και θα πρέπει προφανώς να λειτουργεί άψογα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που μάθαμε ότι η Volvo προχωράει σε ανάκληση - ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με ένα ελάττωμα αυτού του διαμετρήματος, όπου το αυτοκίνητο δεν μπορεί να “αναγνωρίσει” και κατά συνέπεια δε θα σταματήσει για άλλα αυτοκίνητα, πεζούς και οι ποδηλάτες»,δήλωσε ο Lone Otto, επικεφαλής της τεχνικής συμβουλευτικής της FDM.

Η FDM, μέχρι την επίσημη ανακοίνωση της ανάκλησης, έχει προβεί στις απαραίτητες επαφές με αντίστοιχες λέσχες και σωματεία στην Ευρώπη, αλλά και έχει ενημερώσει σχετικά το Euro NCAP, όσο και τη διεθνή ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού (FIA).

Το σφάλμα προκαλείται από τον αισθητήρα θερμοκρασίας, που τοποθετείται στην κάμερα του παρμπρίζ σε όλα σχεδόν τα μοντέλα Volvo, συμπεριλαμβανομένων των V90 / S90, V60, XC90, XC60 και XC40, παραγωγής από τις 21 Ιανουαρίου 2019 και αργότερα._ Ε. Ξ.

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται πώς συμπεριφέρεται στη συγκεκριμένη δοκιμή ένα αυτοκίνητο χωρίς πρόβλημα: https://vimeo.com/397161334/f30213b477

Ψηφίστε το πιο όμορφο sport coupe των τελευταίων 50 ετών. Προσοχή, δεν αναζητούμε το καλύτερο αλλά το πλέον όμορφο από το 1970 μέχρι σήμερα.

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου