top icon
Επικαιρότητα

Η υβριδική τεχνολογία του νέου Scenic στο Renault Clio Mk5;

Η γαλλική εταιρεία βάζει τα δυνατά της ώστε να μειώσει ακόμα περισσότερο τις εκπομπές ρύπων των μελλοντικών της μοντέλων.

Μπορεί η στιγμή της αντικατάστασης της υπάρχουσας γενιάς του Renault Clio να μην έχει ακόμα έρθει, αυτό όμως δε φαίνεται να αποτελεί τροχοπέδη για τους ιθύνοντες της γαλλικής εταιρείας, οι οποίοι, όπως όλα δείχνουν, προετοιμάζουν ήδη τα επόμενα βήματά τους. Σύμφωνα με τον Bruno Ancelin, τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Renault, το νέο Clio κάλλιστα θα μπορούσε να «ενσωματώσει» το υβριδικό σύστημα κίνησης Hybrid Assist Electric του νέου Scenic που είδαμε για πρώτη φορά στη φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

«Θέλουμε να εισάγουμε την ηλεκτρική τεχνολογία ώστε να είναι προσιτή. Θέλουμε με τον τρόπο αυτό να δώσουμε στον καταναλωτή ό,τι χρειάζεται προκειμένου να μειωθούν τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Bruno Ancelin, προσθέτοντας αναφορικά με το νέο Clio πως «σκεφτόμαστε τη συγκεκριμένη τεχνολογία για το Clio αλλά και για άλλα μοντέλα μας, αν και αυτή δεν θα είναι και η μοναδική πρωτοβουλία μας προς την κατεύθυνση μείωσης των εκπομπών ρύπων».

Πότε θα παρουσιαστεί η επόμενη γενιά του γαλλικού σούπερ μίνι; Με δεδομένο ότι το Clio III «έζησε» εννιά στο σύνολο χρόνια και το υπάρχον (Clio IV) βρίσκεται ήδη στον τέταρτο μόλις χρόνο της εμπορικής του σταδιοδρομίας, οι Γάλλοι φαίνεται πως έχουν… άφθονο ρόνο προκειμένου να αποφασίσουν για τις «καθαρές» τεχνολογίες του αυτοκινήτου που θα φέρει αρκετές επιρροές από το πρωτότυπο EOLAB αντικαθιστώντας το best seller μοντέλο τους._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ