Επικαιρότητα Κόσμος

To ηλεκτρικό πρωτότυπο της Cupra κάνει πρεμιέρα στις 2 Σεπτεμβρίου

Η Cupra θα παρουσιάσει στις 2 Σεπτεμβρίου την πρωτότυπη μορφή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου που θα συνδυάζει σχεδιαστικά στοιχεία και χαρακτηριστικά που απαντώνται στα κουπέ και SUV οχήματα.

Με ακόμα μία teaser φωτογραφία – τη δεύτερη κατά σειρά – η Cupra ρίχνει σήμερα περισσότερο φως στο νέο, ηλεκτρικό πρωτότυπό της που θα παρουσιαστεί επίσημα λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι πύλες της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον προσεχή μήνα. Έτσι, μετά τη δημοσιοποίηση μιας «σκοτεινής» φωτογραφίας του πίσω μέρους κι ενός σύντομου σε διάρκεια βίντεο, η ισπανική εταιρεία δίνει σήμερα στο κοινό την ευκαιρία να ρίξει μια κλεφτή ματιά και στο εσωτερικό του πρωτοτύπου.

Χωρίς να έχει μέχρι και αυτή τη στιγμή επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη, το νέο αυτό πρωτότυπο θα βασίζεται στο δάπεδο MEB του Ομίλου VW, το οποίο θα χρησιμοποιεί και το ομόσταβλο και επίσης ηλεκτροκίνητο el-Born της Seat αποτελώντας εν πολλοίς μια σαφώς πιο σπορτίφ και νεανική εκδοχή του τελευταίου. Τόσο σε συμπεριφορά, όσο και σε αισθητική.

Η Cupra δηλώνει σήμερα ότι η καμπίνα θα συνδυάσει «υλικά και τεχνολογίες για να προσφέρει ένα περιβάλλον οδήγησης που δεν θα συναντά κανείς σε κανένα άλλο όχημα». Το τελευταίο θα είναι επενδεδυμένο με carbon και πολλές έντονες ακμές που θα συμβαδίζουν με τον σπορτίφ σχεδιασμό των εξωτερικών επιφανειών του μοντέλου. Παράλληλα, η καμπίνα «θα προσφέρει τη δυνατότητα να μεταβάλλει και να προσαρμόζει την προσωπικότητα της σύμφωνα με τις ανάγκες των επιβατών».

Όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία, η εκκίνηση των ηλεκτροκινητήρων θα πραγματοποιείται μέσω του σχετικού μπουτόν που βρίσκεται στο τιμόνι, ακριβώς «απέναντι» από εκείνο που θα καθορίζει τα διαθέσιμα drive modes. Χαρακτηριστική επίσης είναι η παρουσία μιας ψηφιακής ένδειξης στο ταμπλό στην οποία απεικονίζονται οι πλευρικές και διαμήκεις επιταχύνσεις (g) κατά την κίνηση του οχήματος._X.A.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου