Επικαιρότητα Κόσμος

To ηλεκτρικό VW I.D. Buzz κάνει πρεμιέρα σε έκδοση Cargo

Η VW έχει πάρει στα… πολύ σοβαρά το θέμα «ηλεκτροκίνηση» διευρύνοντας για την περίσταση την οικογένεια I.D. με την πρεμιέρα της (πρωτότυπης) έκδοσης Cargo του επερχόμενου Buzz.

Η οικογένεια ηλεκτρικών μοντέλων I.D. αποτελεί, δίχως καμία πλέον αμφιβολία, το μεγαλύτερο σύγχρονο στοίχημα για την VW. Εξ ου και η δήλωση των Γερμανών ότι η νέα πλατφόρμα ΜΕΒ, πάνω στην οποία θα πατούν όλα τα επίλεκτα μέλη της ηλεκτρικής… φαμίλιας I.D., συνιστά μία περισσότερο σημαντική κίνηση για την εταιρεία από το Wolfsburg σε σύγκριση με την πάλαι ποτέ μετάβασή από το Beetle στο Golf (για περισσότερα, διαβάστε εδώ). Εν προκειμένω, έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμα μοντέλο που βασίζεται στο «ηλεκτρικό δάπεδο» της γερμανικής φίρμας, και συγκριμένα για την επαγγελματική έκδοση Cargo του επιβατικού I.D. Buzz, που είδαμε να παρουσιάζεται, επίσης σε πρωτότυπη μορφή, στις αρχές του 2017 στο Σαλόνι του Ντιτρόιτ.

Με δεδομένη την απόφαση των ιθυνόντων της VW να βάλουν στην παραγωγή το επιβατικό Buzz (με άλλα λόγια, το πρώην Bulli και μετέπειτα Budd-e), το Buzz Cargo δεν αποτελεί παρά την επόμενη και απολύτως λογική κίνηση. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν σήμερα, η έκδοση παραγωγής του μοντέλου κάλλιστα θα μπορούσε να ενταχθεί στη γκάμα των επαγγελματικών μοντέλων της VW το 2021. Έως τότε, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην πρωτότυπη έκδοση, η οποία εφοδιάζεται με την πιλοτική μορφή του… πιλοτικού προγράμματος, επιπέδου 4 παρακαλώ, I.D. Pilot. Και εν προκειμένω, με τρία καθίσματα, με το μεσαιο να μπορεί να αναδιπλώνεται.

Ανάλογα με το μέγεθος των μπαταριών που θα διαθέτει, η αυτονομία του αυτοκινήτου σύμφωνα με τον WLTP θα κυμαίνεται από 330 έως και πάνω από 500 χλμ., δηλώνουν οι ιθύνοντες της VW. Το ωφέλιμο βάρος του θα ανέρχεται στα 800 κιλά, με το μήκος του να ανέρχεται στα 5.048 χλστ., το ύψος τα 1.963 χλστ. και το πλάτος τα 1.976 χλστ. Το δε μεταξόνιο του φτάνει τα 3,3 μ., με τον πίσω πρόβολο να εμφανίζεται διευρυμένος –για ευνόητους λόγους-  κατά 106 χλστ. σε σχέση με το επιβατικό I.D. Buzz.

Σε ότι αφορά την ηλεκτρική καρδιά του πρωτοτύπου, η VW αναφέρει ότι θα μπορεί να εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα σε συνδυασμό με κιβώτιο μίας σχέσης, που θα μεταφέρουν τη ροπή στους πίσω τροχούς. Προς το παρόν, το μόνο στοιχείο που ανακοινώνεται είναι η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα (204 ίπποι) και η τελική ταχύτητα που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ./ώρα. Σε ότι αφορά τις μπαταρίες ιόντων λιθίου, η γερμανική εταιρεία αναφέρει πως θα υπάρχουν ποικίλες επιλογές που θα έχουν αφετηρία τις 48 kWh και κατάληξη τις 111 kWh. Με σύστημα ταχείας φόρτισης στα 150 kW η «48άρα» μπαταρία θα μπορεί να ανακτήσει το 80% της ενέργειας της σε 15 λεπτά και η «111άρα» σε 30 λεπτά, σύμφωνα με την VW._X.A.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου