Επικαιρότητα Κόσμος

Izera – από την Πολωνία με αγάπη

Η Izera είναι μία νέα, πολωνική μάρκα που φιλοδοξεί να μπει στο μαγικό κόσμο της ηλεκτροκίνησης με δύο νέα μοντέλα, ένα χάτσμπακ και ένα SUV.

H ElectroMobility Poland - μία κρατική κοινοπραξία με έδρα την Πολωνία, η οποία ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2016 από τέσσερις εταιρείες που δραστηριοποιούνται τοπικά στο χώρο της ενέργειας (PGE Polska Grupa Energetyczna SA, Energa SA, Enea SA και Tauron Polska Energia SA) - ανακοίνωσε προ ολίγων ημερών το ντεμπούτο μιας νέας, εγχώριας μάρκας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων: την Izera.

Izera

Η ονομασία της νεοσύστατης Izera προέρχεται από την ομώνυμη οροσειρά που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της χώρας, ενώ όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν οι ιθύνοντές στόχος είναι τα δύο πρωτότυπα που παρουσιάστηκαν διαδικτυακά πριν λίγα 24ώρα να πάρουν το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής το 2023.

Izera

Σύμφωνα με την ElectroMobility Poland, ο εξωτερικός σχεδιασμός των δύο μοντέλων έχει πραγματοποιηθεί από Πολωνούς σχεδιαστές και μηχανικούς σε συνεργασία με τον γνωστό ιταλικό οίκο Torino Design. Από εκεί και πέρα, η Izera δε δίνει στη δημοσιότητα πλήρη τεχνικά στοιχεία περιοριζόμενη σε γενικές αναφορές που αφορούν στην πρόθεση των ιθυνόντων της να διαθέσουν για κάθε μοντέλο δύο διαφορετικές εκδόσεις ως προς τη χωρητικότητα της μπαταρίας – η μεγαλύτερη από αυτές θα εξασφαλίζει, σύμφωνα με την Izera αυτονομία 400 χλμ, με το «0-100» να ολοκληρώνεται σε χρόνο κάτω των 8 δλ.

Izera

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Πολωνία συνεισφέρει στο 7% του ΑΕΠ της χώρας απασχολώντας στις διάφορες μονάδες παραγωγής οχημάτων που βρίσκονται εντός της περιφέρειάς της περί τους 200.000 εργαζομένους, συν επιπλέον 270.000 στον τομέα του εμπορίου.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου