top icon
Κόσμος

Και νέα Mercedes CLA είναι εδώ!

Μετά την ανανέωση της A-Class και B-Class ήρθε η σειρά για ένα εκτενές φρεσκάρισμα και για τους δύο διαθέσιμους τύπους αμαξώματος της Mercedes CLA.

Το πλήρωμα για την ανανέωση της Mercedes CLA, μετά από εκείνη των A-Class και B-Class, ήταν απλά ζήτημα χρόνου. Επί της ουσίας και εδώ ο Γερμανός κατασκευαστής ακολουθεί το δρόμο της εξέλιξης, και όχι της επανάστασης, σε σχέση με το παρελθόν, με τις στοχευμένες επεμβάσεις να έχουν διορθωτικό χαρακτήρα και πρόδηλο σκοπό την αναβάθμιση των εκδόσεων Coupe και Shooting Brake σε επίπεδο αισθητικής, απόδοσης και τεχνολογίας.

Σχεδιαστικά, το αναμορφωμένο εμπρός μέρος ξεχωρίζει για την ανανεωμένη μορφή της χαρακτηριστικής μάσκας της Mercedes, που σε συνδυασμό με τον νέο πίσω διαχύτη οξύνουν τον σπορ χαρακτήρα της ανανεωμένης CLA. Σε αυτό προστίθενται τα διαφορετικά γραφικά στους προβολείς LED High Performance, που είναι στάνταρ για πρώτη φορά, και τα πίσω φώτα LED.. Ως στάνταρ, οι νέες CLA εφοδιάζονται με ζάντες πέντε ακτίνων σε ασημί βανάδιο ή σχέδιο πέντε διπλών ακτίνων σε γυαλιστερό μαύρο σε διάσταση 17 ιντσών – προαιρετικά έως και 19 ιντσών.

Mercedes CLA

Στο εσωτερικό κύριος πόλος έλξης, εκτός από την τελευταία γενιά του «πολυσυστήματος» MBUX, είναι η διπλή οθόνη, που τώρα περιλαμβάνει μια οθόνη 7 ιντσών και μια δεύτερη 10,25 ιντσών στάνταρ – και προαιρετικά δύο των 10,25 ιντσών, οι οποίες εξασφαλίζουν μια ολιστική εμπειρία υψηλής τεχνολογίας. Το τιμόνι της νέας γενιάς CLA είναι στάνταρ ντυμένο με δέρμα Nappa, ενώ αναβαθμίσεις έχουν γίνει και σε άλλα σημεία του εσωτερικού, όπως τα νέα comfort seats που τοποθετούνται στάνταρ με συνδυασμό τεχνητού δέρματος Artico και τρισδιάστατου ανάγλυφου υφάσματος σε μαύρο χρώμα.

Mercedes CLA

Η Mercedes έχει αναβαθμίσει και τον βασικό εξοπλισμό των νέων CLA. Για παράδειγμα, ο τελευταίος περιλαμβάνει στάνταρ το σύστημα Highbeam Assist, κάμερα οπισθοπορείας και το πακέτο USB εκτός από το δερμάτινο τιμόνι και τους εμπρός προβολείς LED. Από το επίπεδο εξοπλισμού Progressive και μετά, οι πελάτες έχουν στη διάθεσή τους επίσης τα πακέτα Parking Package και Mirror Package καθώς και πίσω πόρτα Easy-Pack στην CLA Shooting Brake.

Mercedes CLA

Σε ότι αφορά τις μονάδες κίνησης, όλοι οι βενζινοκινητήρες είναι εξηλεκτρισένοι με mild hybrid σύστημα που προσθέτει ισχύ 10 kW, αλλά και 4κύλινδροι, σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DCT 7 ή 8 σχέσεων – επιλογή για χειροκίνητο κιβώτιο δεν υφίσταται. Η βασική έκδοση είναι η «180», που αποδίδει με τη βοήθεια ενός 1.300άρη κινητήρα ισχύ 136 ίππων. Την ίδια μονάδα, αλλά με απόδοση 163 ίππων, διαθέτει η έκδοση «200». Από εκεί και πέρα, η «220» και η «250» παίρνουν κίνηση από έναν 2λιτρο κινητήρα με απόδοση 190 και 224 ίππων – και οι δύο είναι τετρακίνητες.

Mercedes CLA

Η plug-in υβριδική έκδοση διατηρεί την γνωστή από το παρελθόν ονομασία «250 e». Εδώ, η βελτιωμένη μπαταρία υψηλής τάσης προσφέρει υψηλότερο χρησιμοποιήσιμο ενεργειακό περιεχόμενο (15,6 kWh), με αποτέλεσμα την αύξηση της ηλεκτρικής αυτονομίας. Πλέον, η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα έχει αυξηθεί κατά 5 kW και τώρα φτάνει σε ισχύ 80 kW/109 ίπποι, ενώ η συνδυαστική στους 218 ίππους. Σε ότι αφορά τη φόρτιση της μπαταρίας, υπάρχουν τρεις επιλογές, στα 3,7 kW και 11 kW με εναλλασσόμενο ρεύμα και έως 22 kW για φόρτιση DC.

Mercedes CLA

Στο στρατόπεδο της πετρελαιοκίνησης, η Mercedes επιμένει και προσφέρει στις CLA Coupe και CLA Shooting Brake τρεις εκδόσεις, τις «180 , «200 d» και «220 , όλες με 2λιτρο κινητήρα, που αποδίδει αντίστοιχα 116, 150 και 190 ίππους.

Όπως και στο παρελθόν, στην κορυφή της προϊοντικής πυραμίδας παραμένουν οι εκδόσεις Mercedes-AMG. Και συγκεκριμένα, οι «35 4Matic» και «45 S 4Matic». Εν προκειμένω, η μέγιστη ισχύς των 2λιτρων μονάδων, διαθέσιμων τόσο με την Coupe όσο και με την Shooting Brake παραλλαγή, διαμορφώνεται στους 306 και 421 ίππους αντίστοιχα.

Mercedes CLA

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Mercedes CLA
  • Mercedes CLA
  • Mercedes CLA
  • Mercedes CLA
  • Mercedes CLA
  • Mercedes CLA
  • Mercedes CLA
  • Mercedes CLA
  • Mercedes CLA
  • Mercedes CLA
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ