top icon
Κόσμος

Κέρδη για την Tesla για έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο

Η Tesla ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το Q1 2021 καταγράφοντας κέρδη για έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο.

Όπως είχε προαναγγελθεί, η Tesla έδωσε χθες στη δημοσιότητα τα βασικά οικονομικά μεγέθη που αφορούν τις επιδόσεις της για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Σύμφωνα με αυτά, η εταιρεία του Elon Musk κατέγραψε έσοδα που ανήλθαν στα 10,389 δις δολάρια, επίδοση αυξημένη κατά 74% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Από αυτά, τα 518 εκατ. δολάρια προέρχονται από τις «πιστώσεις ρύπων» που πούλησε σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, ενώ πάνω από 9 δις δολάρια προέρχονται από τον αυτοκινητικό κλάδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περασμένο τρίμηνο (Q4 2020) η Tesla κατέγραψε ελαφρώς αυξημένα έσοδα, που ξεπέρασαν οριακά τα 10,7 δις δολάρια.

Ως απόρροια των παραπάνω, τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους η πρωτοπόρος αμερικανική εταιρεία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης είδε τα καθαρά της κέρδη της να ανέρχονται στα 438 εκατ. δολάρια, ενώ τα έσοδα της από τις πωλήσεις bitcoin ανήλθαν σε περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Νέο ρεκόρ παραδόσεων και παραγωγής για την Tesla το πρώτο τρίμηνο

Το περιθώριο λειτουργικού κέρδους για την Tesla στο πρώτο τρίμηνο του έτους άγγιξε το 5,7%.

Στα πλαίσια των χθεσινών ανακοινώσεων, ο Elon Musk δήλωσε ότι οι πωλήσεις των νέων Model S και Model S θα ξεκινήσουν μέσα στον προσεχή μήνα.

Σύμφωνα με τον ισχυρό άνδρα της Tesla, στα τέλη του 2021 η εταιρεία προσβλέπει σε αύξηση πωλήσεων κατά 50% σε σχέση με τα περσινά επίπεδα – περίπου 750.000 οχήματα.

Αναφερόμενος στον νέο τύπο μπαταρία, γνωστότερο με την κωδική ονομασία 4680, ο Elon Musk ξεκαθάρισε ότι η διάθεσή της στα μοντέλα της Tesla θα ξεκινήσει σε 12 με 18 μήνες από σήμερα.

Διαβάστε επίσης: Ξεπέρασαν το 1 εκατ. οι πωλήσεις των Tesla Model 3 και Model Y

Ο Elon Musk διαβεβαίωσε επίσης ότι η παραγωγή στις νέες μονάδες της Tesla σε Τέξας και Βερολίνο αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο το 2021. Την ίδια στιγμή, το εργοστάσιο της εταριείας στη Σαγκάη της Κίνας συνεχίζει να επιταχύνει με απόλυτα ικανοποιητικούς ρυθμούς την παραγωγή των Model 3 και Model Y.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ