top icon
Κόσμος

Κλασικό VW Beetle γίνεται ηλεκτρικό με 1.800 ευρώ

Το κιτ μετατροπής του κλασικού VW Beetle έρχεται από κινεζική εταιρεία και στην τιμή που ανακοινώνει δεν συμπεριλαμβάνονται οι μπαταρίες, άρα το συνολικό κόστος μετατροπής θα ξεπεράσει τα 1.800 ευρώ.

Αν έχεις κάπου να κάθεται έναν παλιό σκαραβαίο από τις δεκαετίες ’60 ή ’70, τώρα μπορείς να τον κάνεις ηλεκτρικό με μόλις 2.000 δολάρια (1.800 ευρώ). Είναι πιο εύκολο απ’ όσο φαντάζεσαι, καθώς είναι διαθέσιμο ένα κιτ από την Alibaba, ειδικά σχεδιασμένο για το VW Beetle.

Και έτσι, το κόστος αναπαλαίωσης που πολλές φορές αποτελεί εμπόδιο για όσον έχουν στην κατοχή τους ένα παλιό κλασικό αυτοκίνητο, τώρα φαίνεται να ξεπερνιέται, ως ένα βαθμό, καθώς ακόμα και τα αντίστοιχα  κιτ από άλλες εταιρείες έχουν τιμές κοντά στα 20.000 δολάρια.

Η αγορά της Κίνας, με τα καλά της και τα κακά της, διακρίνεται για τις προσιτές τιμές και έτσι, στη συγκεκριμένη περίπτωση η Alibaba προσφέρει ένα έτοιμο κιτ σε τιμή που είναι περισσότερο από δελεαστική.

VW Beetle

Το συγκεκριμένο ηλεκτρικό κιτ έχει σχεδιαστεί ειδικά για μοντέλα από το 1965 έως το 1975 και αναμφίβολα προσφέρει μια εύκολη λύση στους κατόχους αυτών των αυτοκινήτων για να τα βγάλουν ξανά στο δρόμο και να τα απολαύσουν, χωρίς μάλιστα να ρυπαίνουν.

Ένας κάτοχος κλασικού VW Beetle του 1973, o Jason Torchinsky ήταν αυτός που έφερε στη δημοσιότητα αυτό το κιτ. Μέσα από αναζήτηση είδε αυτό που στοιχίζει μόλις 2.000 δολάρια και περιλαμβάνει έναν ηλεκτρικό κινητήρα 15 kW (20 ίππων), ένα φορτιστή και πεντάλ επιτάχυνσης, αλλά και ένα όργανο που εμφανίζει την ταχύτητα και την κατάσταση φόρτισης.

Ωστόσο, το κινέζικο αυτό κιτ δεν συνοδεύεται από μπαταρία, με το σύστημα να απαιτεί μία σπάνια μπαταρία η οποία θέλει ψάξιμο. Σίγουρα θέλει δουλίτσα για να έχει ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, χωρίς να γίνεται γνωστό το τελικό κόστος, το οποίο θα είναι υψηλότερο από την αρχική τιμή του κιτ. Είναι γεγονός όμως ότι η αρχική τιμή σε βάζει στην… πρίζα, καθώς με ένα μικρό ποσό μπορείς να ξεκινήσεις την αναπαλαίωση του κλασικού σου σκαραβαίου και κάποια στιγμή να τον βγάλεις ξανά στο δρόμο.

VW Beetle electric alibaba

VW Beetle electric

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ