top icon
Κόσμος

Η Lamborghini Urus «έπιασε» τις 15.000 μονάδες

Η Lamborghini Urus κατακτά ένα σημαντικό κατασκευαστικό ορόσημο μέσα σε σχεδόν μόλις τρία χρόνια.

Λίγες μέρες μετά την επίτευξη ενός νέου ρεκόρ πωλήσεων στο πρώτο 6μηνο του έτους με 4.852 νέες Lamborghini να παραδίδονται ανά τον κόσμο σε ισάριθμους πελάτες, η εταιρεία από τη Sant’Agata της Ιταλίας έρχεται να κατακτήσει ένα ακόμα κατασκευαστικό ορόσημο – αυτή τη φορά με άρμα την Urus.

Τρία χρόνια μετά την έλευσή της στις διεθνείς αγορές, η Lamborghini Urus ξεπέρασε σε παραγωγή της 15.000 μονάδες, και έτσι το ιταλικό super SUV καθίσταται και επισήμως πλέον το μοντέλο με τη μεγαλύτερη παραγωγή στο συντομότερο χρονικό διάστημα από την κυκλοφορία του στην ιστορία της Lamborghini.

Lamborghini Urus

Η Lamborghini Urus με αριθμό «15.000» προορίζεται για την αγορά της Μ. Βρετανίας και είναι διαμορφωμένη με την τελευταία σειρά χρωμάτων και φινιρίσματος “Graphite Capsule”. Εξωτερικά κοσμείται από τη νέα απόχρωση του Grigio Keres Matt, με λεπτομέρειες Verde Scandal, ενώ το δίχρωμο εσωτερικό είναι αφιερωμένο στη νέα συλλογή του Nero Ade / Verde Scandal.

Lamborghini Urus: Ο στιλοβάτης

Η Urus συνέβαλε σημαντικά στη συνολική αύξηση των πωλήσεων της Lamborghini από την παρουσίασή της τον Δεκέμβριο του 2017, έως και σήμερα. Χάρη στη «δυνατή» εμπορική της παρουσία ανά τον κόσμο, ο συνολικός όγκος πωλήσεων της εταιρείας διπλασιάστηκε το 2019, την πρώτη χρονιά της πλήρους διάθεσής της ανά τον κόσμο.

Η Lamborghini Urus διαθέτει έναν κινητήρα 4,0 λίτρων σε διάταξη V8, που αποδίδει 650 ίππους τις 6.000 σ.αλ. και ροπή 850 Nm στις 2.250 σ.α.λ. Με αναλογία ισχύος/λίτρο και κιλών/ίππο της τάξης του 162,7 και 3,38, η Urus είναι σε θέση να εξασφαλίσει επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα και «0-200» σε 12,8 δευτερόλεπτα, την ώρα που η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 305 χλμ./ώρα

Επίσης, η Lamborghini Urus είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο στον… πάγο, καθώς τον Μάρτιο του 2021, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Days of Speed στη Λίμνη Βαϊκάλη στη Ρωσία, το ιταλικό SUV «έπιασε» 298 χλμ./ώρα.

Lamborghini Urus

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Lamborghini Urus
  • Lamborghini Urus
  • Lamborghini Urus
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ