top icon
Επικαιρότητα

Μ. Βρετανία: Πρόστιμα ανάλογα με το εισόδημα

Σε ισχύ τέθηκε το νέο «πρόγραμμα» επιβολής προστίμων στη Μ. Βρετανία που αφορά σε παραβάσεις υπέρβασης του ορίου ταχύτητας σε κατοικημένες και μη ζώνες κυκλοφορίας.

Πρόκειται για ένα πολυσυζητημένο και για πολλούς το πλέον δίκαιο μέτρο επιβολής προστίμων που σχετίζονται με παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Η είδηση δεν είναι μόνο αυτό καθ’ αυτό το μέτρο, αλλά το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας το έχει ήδη υιοθετήσει τιμωρώντας τους παραβάτες σύμφωνα με τα δηλωμένα στις φορολογικές αρχές της χώρας εισοδήματά τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ βρετανικών μέσων, οι αρχές έχουν θεσπίσει τρεις κατηγορίες προστίμων, τις Α, Β και C, με την τελευταία να αφορά στις πιο σημαντικές παραβάσεις των ορίων ταχύτητας. Πιο αναλυτικά, οι οδηγοί που συλλαμβάνονται να οδηγούν με ταχύτητα άνω των 162 χλμ./ώρα (101 μίλια/ώρα) σε δρόμους που το όριο είναι 112 χλμ./ώρα (70 μίλια/ώρα), θα πληρώνουν πρόστιμο που θα ανέρχεται από το 125% έως και το 175% του εβδομαδιαίου εισοδήματός τους. Όσοι τώρα υπερβαίνουν το όρο των 48 χλμ./ώρα (30 μίλια/ώρα) σε ζώνες ήπιας κυκλοφορίας, θα καταβάλλουν πρόστιμο από 25-75% των εβδομαδιαίων, επίσης, αποδοχών τους.

Σε γενικές γραμμές, για τις παραβάσεις της κατηγορίας Α, το πρόστιμο θα αντιστοιχεί στο 25-75% του εβδομαδιαίου εισοδήματος, στη Β από το 75% έως και το 125%  σε συνδυασμό με αφαίρεση διπλώματος για 7 έως 28 ημέρες, ενώ στη C, το «μπουγιουρντί» θα κυμαίνεται από 125% έως και 175% των εβδομαδιαίων αμοιβών συν αφαίρση του διπλώματος έως και για 56 ημέρες.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, οι οδηγοί που θα εμφανίζουν «καθαρό» ιστορικό παραβάσεων, αλλά και όλοι όσοι συνεργάζονται με τις αρχές(!), θα τιμωρούνται με τα κατώτατα όρια, δηλαδή με 25% στην κλάση Α, με 75% στη Β και με 125% στη C._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ