top icon
Κόσμος

Mazda MX-5: Ανανέωση ουσίας – Πότε έρχεται στην Ευρώπη

Με νέα φώτα, σύστημα πολυμέσων, διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, αλλά και ακόμα καλύτερη αίσθηση από το τιμόνι.

Η ανανεωμένη εκδοχή του Mazda MX-5 έκανε πρεμιέρα στην ιαπωνική αγορά -αρχικά- ενώ αναμένεται να λανσαριστεί λίγους μήνες αργότερα, στις αρχές του 2024 και στις υπόλοιπες αγορές του κόσμου.

Mazda MX-5

Επί της ουσίας πρόκειται για ένα φρεσκάρισμα στην υπάρχουσα γενιά του μοντέλου. Αναλυτικότερα, το ανανεωμένο MX-5 διακρίνεται για τα νέα φωτιστικά σώματα LED, με λειτουργία ημέρας, τα οποία μέχρι πρότινος ήταν τοποθετημένα στον προφυλακτήρα. Επίσης αλλαγμένα είναι τα πίσω φώτα του διθέσιου Mazda, με την τεχνολογία LED να αποτελεί κοινό παρονομαστή.

Ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας εμπρός φιλοξενεί τώρα στην αριστερή του πλευρά έναν αισθητήρα ραντάρ, που χρησιμεύει για τη λειτουργία του προσαρμοζόμενου cruise control, που διαθέτει και υποστήριξη στο φρενάρισμα ανάγκης.

Mazda MX-5

Συνέχεια των αλλαγών, έχουμε νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου, 16 και 17 ιντσών, όπως και ένα νέο χρωματισμό για το αμάξωμα, που η Mazda ονομάζει Aero Gray Metallic.

Στο εσωτερικό μια νέα οθόνη 8,8 ιντσών έχει πάρει τη θέση της στο κέντρο του ταμπλό. Με μικρότερα περιθώρια στις άκρες της, δίνει ένα πιο μοντέρνο τόνο στην καμπίνα, ενώ όσον αφορά τη λειτουργία της είναι πιο εύκολη, χάρη στο αναβαθμισμένο λογισμικό που χρησιμοποιεί.

Mazda MX-5

Αναβαθμίσεις έχει δεχθεί και η λειτουργία του διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης, όπως επίσης και η υποβοήθηση που περνάει στο σύστημα διεύθυνσης, για ακόμα καλύτερη αίσθηση. Επιπλέον, το σύστημα DSC στο πρόγραμμα «Track» παρέχει περισσότερη ελευθερία στον οδηγό και παρεμβαίνει μόνο όταν καταλάβει ότι ο οδηγός δεν έχει τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

Mazda MX-5

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ