top icon
Κόσμος

Αυτό είναι το μοναδικό Mazda RX-8 Cabrio

Η Mazda θα παρουσιάσει στο ιαπωνικό κοινό το μοναδικό Cabrio RX-8 Cabrio, το οποίο είχε κατασκευάσει, αλλά δεν έβγαλε ποτέ σε μαζική παραγωγή.

Με αφορμή τα συμπλήρωση των 20 ετών από την πρεμιέρα του Mazda RX-8 η εταιρεία γιορτάζει στην Ιαπωνία και παρουσιάζει τη μοναδική στον κόσμο ανοιχτή εκδοχή του. Οι εορτασμοί ξεκίνησαν από τις 22 Ιουλίου και θα διαρκέσουν μέχρι και το τέλος Αυγούστου, με το RX-8 Cabrio να πρωταγωνιστεί.

Το συγκεκριμένο μοντέλο αν και σχεδιάστηκε από τη Mazda δεν έφτασε ποτέ στην παραγωγή. Μάλιστα δεν έχει ξεκαθαριστεί πως λειτουργεί η οροφή του. Ξεχωρίζει μια μεγάλη μπάρα στο ύψος της μεσαίας κολόνας και όπως διακρίνεται στη φωτογραφία ξεπερνάει το ύψος του εμπρός παρμπρίζ.

Mazda RX-8 Cabrio

Mazda RX-8 Cabrio

Στο εσωτερικό έχει επιλεγεί ένας συνδυασμός μαύρου και κόκκινου δέρματος για τις επενδύσεις. Το ανοιχτό RX-8 έκανε πρεμιέρα το 2008 σε μια εκδήλωση της Mazda, όπου παρέλασε μαζί με άλλα μοντέλα. Για την ιστορία, το Mazda RX-8 παρουσιάστηκε στην κλειστή εκδοχή του, που ήταν και αυτή της παραγωγής, σε δύο εκδόσεις.

Με περιστροφικό κινητήρα 1,3 λίτρων και απόδοση 192 ίππων στην έκδοση Challenge ή με 231 ίππους στην Cosmo. Το τρίγωνο μοτίβο, εμπνευσμένο από το ρότορα επικρατούσε στη σχεδίαση του μοντέλου της Mazda και χρησιμοποιήθηκε σε διάφορα σημεία του αυτοκινήτου, τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά. Τέλος, η μετάδοση της κίνησης πέρναγε στους πίσω τροχούς, κάνοντας το ιαπωνικό μοντέλο ιδιαίτερα διασκεδαστικό και τόσο αγαπητό.

Mazda RX-8 Cabrio

Mazda RX-8 Cabrio

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ