Επικαιρότητα Κόσμος

Με νέο μοντέλο η «δυναμική επιστροφή» της Alfa Romeo στη Γενεύη (+video)

Η ιταλική εταιρεία μας δίνει μια πρώτη, ηχητική γεύση αναφορικά με τη «δυναμική επιστροφή» της μέσω της παρουσίασης ενός νέου μοντέλου στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Η Alfa Romeo έκανε την έκπληξη σήμερα αναρτώντας στους επίσημους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα teaser βίντεο που «φωτογραφίζει» την έλευση ενός νέου και σπορ, όπως όλα μαρτυρούν, μοντέλου, το οποίο θα παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό για πρώτη φορά στο επερχόμενο την προσεχή εβδομάδα Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Προς το παρόν, ωστόσο, η μιλανέζικη φίρμα δεν ανοίγει τα χαρτιά της περιοριζόμενη απλώς σε μία… ηχητική και μόνο ένδειξη του νέου της αυτοκινήτου.

Δείτε (και ακούστε!) το σχετικό βίντεο στη συνέχεια:

 

Οπως είχαμε αναφέρει με σχετική μας ανάρτηση στις 24 Ιανουαρίου, η Alfa Romeo είναι ιδιαίτερα πιθανό να παρουσιάσει στη Γενεύη μία ακόμα πιο extreme έκδοση της Giulia, αναβιώνοντας συγχρόνως την εμβληματική ονομασία GTA.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι την είδηση της επικείμενης έλευσης της νέας Alfa Romeo Giulia GTA μετέδωσε για πρώτη φορά πριν μερικές εβδομάδες ο αμερικανικός ιστότοπος Mopar Insider επικαλούμενος πηγές με γνώση στο όλο θέμα προερχόμενες από το εσωτερικό της ιταλικής εταιρείας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mopar Insider, η αναβίωση του ονόματος GTA στο «σώμα» της Alfa Romeo Giulia θα έχει στο επίκεντρό της μία ακόμα πιο δυνατή εκδοχή του υπερτροφοδτούμενου V6 κινητήρα των 2,9 λίτρων της Ferrari που κινεί τις εκδόσεις QV. Για την περίσταση, μάλιστα, η τελευταία αναμένεται να αγγίξει ή και να ξεπεράσει οριακά τους 620 ίππους, ενώ ανάλογα αναμένονται τα κέρδη και σε ροπή.

Η κίνηση θα συνεχίζει να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, πιθανότητα με την αρωγή ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης με μηχανική εμπλοκή, και την αρωγή του αυτόματου κιβωτίου των 8 σχέσεων της ZF. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το βάρος του αυτοκινήτου αναμένεται μειωμένο σε σχέση με την απλή QV, αλλά μόλις για 20 περίπου κιλά.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον οι παραπάνω πληροφορίες επιβεβαιωθούν, η νέα Alfa Romeo GTA θα είναι μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής στη γκάμα της ιταλική μπερλίνας – ακριβώς όπως συμβαίνει και με την έκδοση Racing Edition.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου