top icon
Κόσμος

Μείνατε από μπαταρία; Κανένα πρόβλημα (video)

Η νεοφυής εταιρεία ZipCharge δημιούργησε μια φορητή μπαταρία που μοιάζει με τροχήλατη βαλίτσα, η οποία μπορεί να προσφέρει ενέργεια στο συσσωρευτή ενός EV για τη διάνυση έως και 64 χλμ.

Η εταιρεία κινητικότητας ZipCharge έχει μια ιδέα για το πώς να αντιμετωπίσετε το άγχος του… εγκλωβισμού με μια άδεια μπαταρία όταν οδηγείτε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Η απάντηση της εταιρείας είναι απλή: φορτώστε την απαραίτητη… ενέργεια στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου σας.

Η βρετανική εταιρεία με έδρα το Λονδίνο δημιούργησε ένα φορητό, αμφίδρομο power bank με την ονομασία ZipCharge Go που μοιάζει με τροχήλατη βαλίτσα, το οποίο ζυγίζει 22,7 κιλά και προσφέρεται με ενεργειακό περιεχόμενο 4 ή 8 kWh παρέχοντας έξτρα αυτονομία έως 32 ή 64 χιλιόμετρα σε 30 έως 60 λεπτά της ώρας σε οποιοδήποτε plug-in υβριδικό ή ηλεκτρικό όχημα με πρίζα Type 2.

Όπως ανακοινώθηκε, η μέγιστη ισχύ φόρτισης που παρέχει η συγκεκριμένη λύση φτάνει τα 7,2 kW.

ZipCharge Go

Στα «ενδότερα» της όλης κατασκευής βρίσκεται εγκατεστημένη μια μπαταρία λιθίου-νικελίου-μαγγανίου-οξειδίου του κοβαλτίου (NMC) υψηλής ενεργειακής πυκνότητας, καθώς και τα σχετικά ηλεκτρονικά ισχύος. Το ZipCharge Go χρησιμοποιεί έναν μετατροπέα AC-DC που επιτρέπει την αμφίδρομη φόρτιση από το δίκτυο στη μονάδα και από τη μονάδα στο δίκτυο.

Ο συνιδρυτής της εταιρείας, Jonathan Carrier, δήλωσε ότι το ZipCharge Go θα κοστίζει 1.000 έως 2.000 λίρες, ήτοι 1.184 έως 2.369 ευρώ με βάση τις τρέχουσες ισοτιμίες των δύο νομισμάτων),

Η ZipCharge θα προσφέρει επίσης το Go μέσω μηνιαίας συνδρομής ύψους 58 ευρώ το μήνα.

Ο φορητός αυτός φορτιστής θα κυκλοφορήσει στο Ην. Βασίλειο και την υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο σε Ασία και Βόρεια Αμερική, αποτελώντας εναλλακτικά ένα φορητό τροφοδοτικό για την τροφοδοσία συσκευών ή εργαλείων.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ