top icon
Κόσμος

Mercedes-AMG 53 Coupe: Νέα είσοδος στα «γρήγορα»

Την πρώτη έκδοση επιδόσεων της νέας CLE Coupe, παρουσίασε η Mercedes-AMG, με τα διακριτικά 53 4MATIC+ ήπια υβριδική τεχνολογία και απόδοση 449 ίππων.

Νωρίτερα μέσα στην χρονιά έγινε η αποκάλυψη της νέας Mercedes-Benz CLE Coupe με τη γκάμα της να συμπληρώνεται σήμερα με μια έκδοση επιδόσεων Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC+, η οποία θα κάνει λανσάρισμα μέσα στην επόμενη χρονιά.

Κάτω από το μακρύ εμπρός καπό της βρίσκεται ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος 3λιτρος 6κύλινδρος σε σειρά κινητήρας M 256, της Mercedes-AMG που αποδίδει 449 ίππους και 560 Nm ροπής, που γίνονται για 12 δευτερόλεπτα, σε λειτουργεία overboost 600 Nm. Διαθέτει ήπια υβριδική τεχνολογία  με ηλεκτρικό σύστημα 48V, μίζας – γεννήτριας που αποδίδει επικουρικά επιπλέον 17 kW (23 ίππους) και 205 Nm ροπής.

Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC+ Coupe

Για την τυπική επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί μόλις 4,2 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα και προαιρετικά ανεβαίνει στα 270 χλμ./ώρα. Για τη μετάδοση που περνάει και στους τέσσερις τροχούς, μέσω του πλήρως προσαρμοζόμενου συστήματος AMG Performance 4MATIC+, φροντίζει ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων AMG Speedshift TCT 9 σχέσεων.

Το σύστημα πέδησης αποτελείται από μεγάλους αεριζόμενους δίσκους 370 χλστ. εμπρός, με 4πίστονες δαγκάνες και 360 χλστ. πίσω με μονοπίστονη δαγκάνα. Επιπλέον, η Mercedes-AMG 53 4MATIC+ διαθέτει στάνταρ σύστημα τετραδιεύθυνσης που επιτρέπει στους πίσω τροχούς να στρίψουν σε γωνία 2,5 μοιρών (στη μέγιστη τιμή).

Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC+ Coupe

Έτσι, οι πίσω τροχοί στρίβουν στην αντίθετη φορά από τους εμπρός μέχρι τα 100 χλμ./ώρα, προκειμένου να προσφέρουν καλύτερη ευελιξία, ενώ σε ταχύτητες πάνω από τα 100 χλμ./ώρα στρίβουν με την ίδια φορά των εμπρός τροχών, για καλύτερη ευστάθεια.

Σχεδιαστικά η γρήγορη Mercedes CLE Coupe διακρίνεται για την πιο επιθετική της εμφάνιση. Διαθέτει πιο μεγάλα φτερά εμπρός και πίσω, με τα μετατρόχια να είναι αυξημένα σε μήκος κατά 58 και 76 χλστ. εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Η μάσκα επίσης είναι πιο άγρια, με κάθετες γρίλιες και κατεβαίνει πιο χαμηλά, έχοντας μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα στο κέντρο και δύο ακόμα στις άκρες. Την εικόνα συμπληρώνουν τα φώτα LED.

Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC+ Coupe

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν οι τέσσερις απολήξεις των εξατμίσεων που συνοδεύονται από ένα diffuser. Επίσης LED είναι και τα πίσω φωτιστικά σώματα, με τρισδιάστατη σχεδίαση και σκούρα κόκκινα στοιχεία. Η Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC+ πατάει σε τροχούς αλουμινίου 19 ιντσών, ενώ προαιρετικά διαθέσιμοι είναι μεγαλύτεροι με διάμετρο 20 ιντσών. Τη σπορ εικόνα συμπληρώνει η διακριτική αεροτομή στο άνω μέρος της πόρτας του χώρου αποσκευών.

Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC+ Coupe

Στο εσωτερικό, το σύστημα MBUX της Mercedes, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και την οθόνη αφής 11,9 ιντσών του συστήματος πολυμέσων, έχει προσαρμοστεί ανάλογα με την AMG φιλοσοφία, παρέχοντας τις επιπλέον πληροφορίες. Επίσης, στο εσωτερικό συναντάμε λεπτομέρειες σε κόκκινο, όπως οι ραφές αντίθεσης. Το πακέτο AMG Performance περιλαμβάνει πιο σπορ καθίσματα για καλύτερη στήριξη.

Η νέα Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC+ Coupe αναμένεται να είναι διαθέσιμη μέσα στο 2024 στην ελληνική αγορά, ενώ θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα, μέχρις ότου η εισαγωγική εταιρεία ανακοινώσει τις τιμές της.

Δείτε επίσης: Οι τιμές της νέας Mercedes-Benz CLE Coupe

Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC+ Coupe

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ