top icon
Κόσμος

Mercedes-AMG: Ετοιμάζει ένα ηλεκτρικό SUV με 1.000 ίππους

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Mercedes-AMG σχεδιάζει την κατασκευή ενός πανίσχυρου ηλεκτρικού SUV, που θα έχει απόδοση πάνω από 1.000 ίππους.

Ένα δημοσίευμα από το βρετανικό Τύπο παρουσιάζει τη Mercedes-AMG να εργάζεται πάνω σε ένα σχέδιο, που αφορά τη δημιουργία ενός πανίσχυρου SUV. Αυτό, εφόσον προχωρήσει, σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, θα λανσαριστεί μέσα στο 2026. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα AMG.EA και θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας.

Μαζί με ένα ανάλογης φιλοσοφίας σεντάν μοντέλο, έχοντας μήκος που θα ξεπερνάει τα 5 μέτρα (5,1 μ.) και μεταξόνιο 3 μέτρα. Στόχος της εταιρείας είναι να δημιουργήσει ένα μεγάλο πολυτελές SUV μηδενικών ρύπων, που θα ανταγωνιστεί, μεταξύ άλλων το επερχόμενο 7θέσιο SUV της Porsche.

Mercedes-AMG

Πριν γίνει το λανσάρισμα, το 2026, θα δούμε από την Mercedes-AMG μια πρωτότυπη έκδοση και μια προ-παραγωγής. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε στοιχεία σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, αλλά αναμένεται να έχει τουλάχιστον δύο κινητήρες, καθώς θα είναι τετρακίνητο και με απόδοση πάνω από 1.000 ίππους.

Το μεγάλο ηλεκτρικό SUV αναμένεται να σταθεί δίπλα σε ένα σεντάν με ανάλογη φιλοσοφία και σχεδίαση εμπνευσμένη από το πρωτότυπο AMG Vision. Το μοντέλο αυτό αναμένεται να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας Sindelfingen στη Γερμανία. Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα για να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Mercedes-AMG

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ