top icon
Κόσμος

Αυτή η Mercedes-Maybach μπαίνει στην πρίζα

Η S 580 e είναι η πρώτη δημιουργία της Mercedes-Maybach που μπαίνει στην πρίζα διαθέτοντας ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης.

Η Mercedes-Maybach έχει θεωρηθεί – και όχι άδικα – ως το σημείο αναφοράς όσον αφορά την πολυτέλεια και το κύρος στην παγκόσμια αυτοκινητική σκακιέρα από τότε που οι Wilhelm και Karl Maybach άρχισαν να κατασκευάζουν αυτοκίνητα το 1921. Στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν «τα καλύτερα αυτοκίνητα ανάμεσα στα καλύτερα», μια φιλοδοξία που συνεχίζει να χαρακτηρίζει την Mercedes-Maybach μέχρι και σήμερα.

«Με το πρώτο μας plug-in υβριδικό μοντέλο, συνδυάζουμε την εμπειρία στον τομέα της πολυτέλειας που χαρακτηρίζει τη Maybach με οδήγηση χωρίς εκπομπές ρύπων όταν το αυτοκίνητο κινείται στο πρόγραμμα ηλεκτρικής οδήγησης. Η Mercedes-Maybach S 580 e αντιπροσωπεύει ένα κομβικό βήμα στη μετατροπή της μάρκας μας σε ένα ηλεκτρικό μέλλον. Θα παρουσιάσουμε το πρώτο μας πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο ήδη από το 2023», δήλωσε Daniel Lescow, επικεφαλής της Mercedes-Maybach.

Mercedes-Maybach

Η Mercedes-Maybach επενδύει με την S 580 e στην απόλυτη… ησυχία που επικρατεί στο ήδη αθόρυβο εσωτερικό της όταν το όχημα κινείται αμιγώς ηλεκτρικά. Για να επιτευχθεί αυτό, η γερμανική εταιρεία επιστράτευσε ένα «μικτό» σύστημα κίνησης που αποτελείται από έναν εν σειρά εξακύλινδρο κινητήρα 3,0 λίτρων της τρέχουσας γενιάς βενζινοκινητήρων της Mercedes, που συνδυάζει ισχυρή απόδοση (η οποία φτάνει τους 367 ίππους και τα 500 Nm) με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές καυσαερίων, και έναν ηλεκτροκινητήρα με ονομαστική ισχύ 150 kW.

Η συνδυασμένη ισχύς του συστήματος ανέρχεται στα 375 kW, δηλαδή στους 510 ίππους, και η μέγιστη ροπή στα 750 Nm. Η ροπή του ηλεκτροκινητήρα των 440 Nm είναι διαθέσιμη αμέσως άμεσα, εξασφαλίζοντας άμεση επιτάχυνση. Σύμφωνα με το εργοστάσιο, η Mercedes-Maybach S 580 e επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 5,1 δευτερολέπτων, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Mercedes-Maybach

Σύμφωνα με τους δημιουργούς της πολυτελούς λιμουζίνας, η μέγιστη ηλεκτρική αυτονομία της plug-in υβριδικής Mercedes-Maybach S 580 e φτάνει τα 100 χλμ.  Ένας φορτιστής 11 kW τοποθετείται στάνταρ για τριφασική φόρτιση AC από το δίκτυο. Προαιρετικά διατίθεται φορτιστής DC 60 kW για γρήγορη φόρτιση με συνεχές ρεύμα. Ακόμη και όταν η μπαταρία είναι σχεδόν τελείως άδεια, η πλήρης φόρτισης του συσσωρευτή ενέργειας μπορεί να επιτευχθεί σε περίπου 30 λεπτά χρησιμοποιώντας ταχεία φόρτιση DC.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γερμανική εταιρεία δεν ανακοινώνει την χωρητικότητα της μπαταρίας της Mercedes-Maybach S 580 e. Ωστόσο, με δεδομένη την αντίστοιχη λύση που χρησιμοποιεί η ομογάλακτη S-Class, ασφαλές είναι να εικάσουμε ότι και εδώ χρησιμοποιείται μια συστοιχία με μέγιστο αποθηκευτική δυναμική που φτάνει τις 28 kWh.

Mercedes-Maybach S 580 e

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ