top icon
Κόσμος

Αποκάλυψη για τη νέα Mercedes-Maybach EQS SUV

H Mercedes παρουσιάζει στην Auto Shanghai 2023 την πιο πολυτελή, πιο ισχυρή και προφανώς πιο exclusive EQS SUV και της δίνει το επίθετο Maybach.

Με την Mercedes-Maybach EQS 680 SUV, η εταιρεία παρουσιάζει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της σειράς. Βασίζεται στην τεχνολογία της EQS SUV της Mercedes-EQ και τη συνδυάζει με τον πολυτελή, premium χαρακτήρα της Maybach – σύμφωνα με το ρητό του Karl Maybach: «Ό,τι είναι καλό πρέπει να είναι και όμορφο».

Το ιδιαίτερο εξωτερικό με το όρθιο αστέρι στο καπό και το εντυπωσιακό μαύρο πάνελ στο μπροστινό μέρος, που ενσωματώνει την μάσκα του ψυγείου της Maybach και την μεταφέρει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, εξασφαλίζει μια μοναδική εμφάνιση. Η προαιρετική διχρωμία στο αμάξωμα είναι επίσης χαρακτηριστικό της μάρκας. Χάρη στα εξαιρετικά υλικά, την τέλεια δεξιοτεχνία και τις αποκλειστικές λεπτομέρειες, το ευρύχωρο εσωτερικό προσφέρει μια ολιστική εμπειρία άνεσης.

Mercedes EQS SUV Maybach, Lisbon 2023

Ο εξωτερικός σχεδιασμός της Mercedes-Maybach EQS SUV

Η Mercedes-Maybach εμπλουτίζει τη δυναμική σχεδίαση του EQS SUV της Mercedes-EQ με αποκλειστικά στοιχεία που του δίνουν τον δικό της χαρακτήρα. Το αστέρι της Mercedes κάθεται αριστοκρατικά στο καπό, προσδιορίζοντας τον λόγο ύπαρξης του μοντέλου. Το μπροστινό μέρος χαρακτηρίζεται από το τυπικό μαύρο πάνελ με κάθετα, επιχρωμιωμένα διακοσμητικά φιλέτα – γρίλιες σε τρισδιάστατη προσομοίωση βάθους. Το μεγάλο μαύρο καπό κλείνει σφραγίζοντας χωρίς ορατούς αρμούς για πρώτη φορά. Ακόμη και οι αισθητήρες ραντάρ είναι πλήρως ενσωματωμένοι και δεν είναι πλέον ορατοί.

Επιχρωμιωμένες λεπτομέρειες υπάρχουν επίσης στην εισαγωγή αέρα του προφυλακτήρα. Το κλασικό μονόγραμμα της MAYBACH ενσωματώνεται διακριτικά σε μια επιχρωμιωμένη διακοσμητική λωρίδα, η οποία σχηματίζει ένα ενιαίο σύνολο με τη συνεχή φωτεινή λωρίδα των ψηφιακών led προβολέων. Το μοτίβο Maybach με πολλά μικρά εμβλήματα μάρκας μπορεί επίσης να βρεθεί σε διακοσμητικά μέρη του προφυλακτήρα. Το φωτιζόμενο έμβλημα καλωσορίζει και αποχαιρετά τον οδηγό και τους επιβάτες με ένα ιδιαίτερο σόου φωτός. Ως επιπλέον χαιρετισμός, μια κινούμενη προβολή του μοτίβου Maybach λάμπει και στις τέσσερις πόρτες.

Όταν βλέπει κανείς από το πλάι την Mercedes-Maybach EQS SUV, τα χαρακτηριστικά της περιλαμβάνουν το χρωμιωμένο πλαίσιο στα πλαϊνά παράθυρα και την επιχρωμιωμένη επένδυση της μεσαίας κολόνας. Αυτό το διακοσμητικό στοιχείο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της σχεδιαστικής υπογραφής Mercedes-Maybach και αναδεικνύει το μήκος των χώρων που αναλογούν στις πίσω θέσεις. Οι έντονοι τετραγωνισμένοι θόλοι των τροχών τονίζονται από τις προκτάσεις σε γυαλιστερό μαύρο. Η Mercedes-Maybach EQS SUV κυλά σε τροχούς αλουμινίου 21 ή 22 ιντσών αποκλειστικού για το μοντέλο σχεδιασμού.

maybach

Στο πίσω μέρος, τα φώτα υπογραμμίζουν τον χαρακτήρα ως μια συνεχής φωτεινή λωρίδα δύο τμημάτων και διατρέχουν όλο το πλάτος του αμαξώματος. Υπάρχουν επίσης χρωμιωμένα διακοσμητικά στοιχεία στην πίσω πόρτα, στην πίσω ποδιά και στο χείλος της αεροτομής.

Η ιδιαίτερη εμφάνιση της Mercedes-Maybach EQS SUV περιλαμβάνει επίσης την τυπική δίχρωμη απόχρωση της μάρκας με μια εξαιρετικά λεπτή λωρίδα. Εφαρμόζεται στο χέρι σύμφωνα με τα υψηλότερα κριτήρια ποιότητας και διατίθεται σε πέντε χρωματικούς συνδυασμούς: high-tech silver/obsidian black, high-tech silver/nautical blue, obsidian black/selenite grey, obsidian black/kalahari gold και velvet brown/onyx black.

maybach

Η εσωτερική διακόσμηση: παράδοση και πρωτοπορία

Η σχεδίαση του εσωτερικού ακολουθεί επίσης σταθερά την αρχή της Maybach «Ό,τι είναι καλό πρέπει να είναι και όμορφο». Αποκορύφωμα για τους μπροστινούς επιβάτες είναι η ενιαία οθόνη του συστήματος MBUX με εμφάνιση «zero layer» και κινούμενα γραφικά για τη Mercedes-Maybach και στις τρεις οθόνες σε κομψό βαθύ μπλε. Τα πολυάριθμα αποκλειστικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την κινούμενη οθόνη του ταμπλό οργάνων σε λειτουργία “MAYBACH”. Οι δείκτες στα δύο στρογγυλά όργανα είναι σχεδιασμένα σαν ένα μεταξωτό μαντήλι που κινείται κομψά στον αέρα ανάλογα με την ταχύτητα και το στυλ οδήγησης. Ταυτόχρονα, τα ψηφία αλλάζουν το μέγεθός τους και η ομαλή εναλλαγή των ενδείξεων μοιάζει σαν να ξεθωριάζουν δυναμικά. Τα περίβλημα για τα στρογγυλά όργανα είναι σε ροζ χρυσό, χαρακτηριστικό της μάρκας. Μια εναλλακτική μορφή προβολής των οργάνων είναι το σπορ στυλ «Pure EV» όπου μια τρισδιάστατη μπάρα απόδοσης προβάλει την αντίστοιχη κατάσταση οδήγησης (οδήγηση, επιτάχυνση, φόρτιση).

Η οθόνη στο κέντρο ξεκινά με τη γνωστή αρχική οθόνη και το λεγόμενο «zero layer». Σε αυτή τη βασική ρύθμιση, κυριαρχεί ο χάρτης πλοήγησης. Ο οδηγός μπορεί να πραγματοποιήσει απευθείας το 80% των πιο συνηθισμένων χειρισμών χωρίς να αλλάξει οθόνη. Το σύστημα αντιδρά κατά περίπτωση και είναι εξατομικευμένο με έξυπνες προτάσεις για το επόμενο βήμα χειρισμού.

maybach

Το περιεχόμενο και η λειτουργική δομή και των τριών οθονών αντιστοιχεί σε αυτά του EQS SUV της Mercedes-EQ. Η εμφάνιση μπορεί να προσαρμοστεί με τρία στυλ (διακριτική, σπορ και MAYBACH) και τρεις λειτουργίες (πλοήγηση, βοήθεια, σέρβις). Στο διακριτικό στυλ, το περιεχόμενο μειώνεται όσο το δυνατόν περισσότερο και συντονίζεται αρμονικά με την αλλαγή χρώματος του επιλεγμένου φωτισμού περιβάλλοντος.

Οι πίσω επιβάτες απολαμβάνουν την ίδια εκτεταμένη γκάμα λειτουργιών infotainment και άνεσης με δύο οθόνες 11,6 ιντσών στις πλάτες των μπροστινών καθισμάτων. Με το στάνταρ MBUX High-End Rear Seat Entertainment, το περιεχόμενο μπορεί να κοινοποιηθεί και να αναπαραχθεί γρήγορα και εύκολα στις διάφορες οθόνες. Είναι επίσης δυνατό να επιλέξετε και να τροποποιήσετε τους προορισμούς πλοήγησης από τις πίσω θέσεις. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης το πίσω tablet MBUX, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εκτός οχήματος, και το MBUX Interior Assist που με τη βοήθεια καμερών, μπορεί να αναγνωρίσει τα αιτήματα λειτουργίας από τις κινήσεις του σώματος και των χεριών των επιβατών και να εκτελέσει τις αντίστοιχες λειτουργίες – π.χ. ανάβοντας τα φώτα ανάγνωσης.

Τα φυσικά υλικά, κατασκευασμένα με δεξιοτεχνία, δημιουργούν μια κομψή αντίθεση με την εμφάνιση υψηλής τεχνολογίας. Το Mercedes-Maybach EQS SUV διατίθεται στάνταρ με δέρμα Maybach Exclusive Nappa στα ζεστά χρώματα καφέ espresso/καφέ μαργαριτάρι. Το Macchiato beige/bronze μαργαριταριού διατίθεται προαιρετικά. Για ακόμα πιο εκλεπτυσμένη εμφάνιση, το δέρμα Maybach MANUFAKTUR Exclusive Nappa διατίθεται προαιρετικά σε συνδυασμό λευκού/ασημί μαργαριταριού. Το δέρμα σε όλα τα χρώματα του εσωτερικού προέρχεται από βιώσιμη επεξεργασία. Ένθετα από φυσικό ξύλο διατίθενται ως διακοσμητικά μέρη: είτε σε καφέ ξύλο σημύδας είτε σε ξύλο καρυδιάς ή γυαλιστερό μαύρο / piano black.

maybach

Ο διάκοσμος

Το ENERGIZING AIR CONTROL Plus με φίλτρο HEPA (High Efficiency Particulate Air) εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή ποιότητα αέρα. Ο αισθητήρας ποιότητας αέρα ελέγχει τον διακόπτη ανακύκλωσης φρέσκου αέρα. Ο αέρας φιλτράρεται πολλές φορές στη λειτουργία επανακυκλοφορίας. Το φίλτρο HEPA καθαρίζει αποτελεσματικά τον εισερχόμενο από το εξωτερικό αέρα από λεπτή σκόνη, πολύ μικρά σωματίδια και γύρη. Ενεργός άνθρακας τόσο στο φίλτρο HEPA όσο και στο φίλτρο καμπίνας φιλτράρει επίσης το διοξείδιο του θείου και τα οξείδια του αζώτου καθώς και τις οσμές. Ο προ-κλιματισμός καθιστά δυνατό τον καθαρισμό του εσωτερικού αέρα πριν την επιβίβαση. Οι τιμές σωματιδίων εκτός και εντός του οχήματος εμφανίζονται επίσης το σύστημα πολυμέσων MBUX και εάν η ποιότητα του εξωτερικού αέρα είναι χαμηλή, το σύστημα μπορεί να κάνει συστάσεις για το κλείσιμο των πλαϊνών παραθύρων ή της ηλιοροφής.

Το άρωμα που εκλύεται διακριτικά αποτελεί μέρος του πακέτου AIR BALANCE. Ένα ιδιαίτερο άρωμα δημιουργήθηκε για το Mercedes-Maybach EQS SUV και λέγεται No.12 MOOD Ebony όπου το τονωτικό σανταλόξυλο συνδυάζεται με νότες μπαχαρικών για να δημιουργήσει μια αποκλειστική σύνθεση.

Η ηχητική εμπειρία

Με το ηχοσύστημα Surround Burmester 4D, η Mercedes-Maybach EQS SUV προσφέρει την απόλυτη εμπειρία ήχου. Διαθέτει τεχνολογία ήχου Dolby Atmos, η οποία δίνει στη μουσική περισσότερο «χώρο», καθαρότητα και βάθος. Το Dolby Atmos καθιστά δυνατή την τοποθέτηση διακριτών ηχητικών στοιχείων ή αντικειμένων σε ένα τρισδιάστατο ηχητικό πεδίο και την προσαρμογή τους σε οποιοδήποτε περιβάλλον αναπαραγωγής. Οι επιβάτες μπορούν να ακούσουν τη μουσική τους με καθαρότητα αντίστοιχη με την αρχική σύνθεση στο στούντιο του καλλιτέχνη.

Το ηχοσύστημα περιλαμβάνει 15 ηχεία: δύο μπροστινά ηχεία μπάσων στο μπροστινό μέρος των ποδιών, ένα midrange και ένα twitter σε κάθε πόρτα, δύο ηχεία 3D στην οροφή, δύο ηχεία surround στο κάλυμμα του χώρου αποσκευών και ένα κεντρικό ηχείο στον πίνακα οργάνων. Υπάρχουν επίσης δύο κραδασμικοί διεγέρτες σε κάθε κάθισμα. Η άμεση αναπαραγωγή του ήχου που μεταδίδεται από τη εγκατάσταση στα καθίσματα κάνει την εμπειρία ακρόασης τετραδιάστατη.

Για την ηχητική επένδυση της λειτουργίας δημιουργήθηκε ο ήχος οδήγησης «Aerial Grace» ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο της Mercedes-Maybach και ακούγεται μόνο στο εσωτερικό. Είναι διαδραστικός και αντιδρά σε δώδεκα διαφορετικές παραμέτρους, όπως η θέση του πεντάλ γκαζιού, η ταχύτητα και η λειτουργία ανάκτησης. Χρησιμοποιώντας έξυπνους αλγόριθμους σύνθεσης ήχου, οι ήχοι υπολογίζονται σε πραγματικό χρόνο στον ενισχυτή του συστήματος ήχου Surround Burmester 4D και αναπαράγονται από τα μεγάφωνα.

Η άνεση των επιβατών, προτεραιότητα της Mercedes-Maybach

Τα υψηλότερα στάνταρντς της φίρμας ισχύουν και για την οδηγική άνεση. Η αερανάρτηση AIRMATIC με συνεχώς ρυθμιζόμενη απόσβεση ADS+ είναι στον βασικό εξοπλισμό. Για να αυξηθεί η απόσταση από το έδαφος, η ανάρτηση μπορεί να ανυψωθεί έως και 35 χιλιοστά. Το σύστημα διεύθυνσης στον πίσω άξονα με γωνία έως και 4,5 μοίρες είναι επίσης στάνταρ. Εναλλακτικά, οι πίσω τροχοί μπορούν να πάρουν απόκλιση έως και 10 μοίρες. Αυτό επιτρέπει έναν κύκλο στροφής 11,0 (αντί 11,9) μέτρων, που αντιστοιχεί σε αυτόν πολλών μοντέλων μικρότερων κατηγοριών.

Εκτός από τα προγράμματα οδήγησης DYNAMIC SELECT ECO, SPORT, OFFROAD και INDIVIDUAL, η Mercedes-Maybach EQS SUV διαθέτει το ειδικό πρόγραμμα οδήγησης MAYBACH. Αντικαθιστά το κλασικό πρόγραμμα COMFORT, είναι η τυπική ρύθμιση, και έχει σχεδιαστεί εξ αρχής για μέγιστη άνεση για τους πίσω επιβάτες.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της παρουσίασης από το επίσημο κανάλι της Mercedes Benz, όπως έκανε πρεμιέρα στην έκθεση της Σαγκάης.

Τα πιο σημαντικά τεχνικά δεδομένα με μια ματιά

Το SUV της Mercedes-Maybach EQS 680 έχει ισχύ από τους δύο ηλεκτροκινητήρες 484 kW, ροπή 950 Nm και αυτονομία έως και 600 χιλιόμετρα. Οι επιδόσεις που ανακοινώνει το εργοστάσιο μιλούν για 4,4 δευτ. για την επιτάχυνση του οχήματος από στάση ώς τα 100 χλμ./ώρα και τελική ταχύτητα που πλησιάζει τα 210 χλμ./ώρα.

maybach

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Mercedes EQS SUV Maybach,
  • Mercedes EQS SUV Maybach,
  • Mercedes EQS SUV Maybach,
  • Mercedes EQS SUV Maybach,
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ