top icon
Επικαιρότητα

Μια BMW M2 Coupe για τον Marc Marquez

Κατακτώντας όχι μόνο το στέμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του 2016 στo MotoGP, αλλά και τους περισσότερους βαθμούς στις κατατακτήριες δοκιμές στο σύνολο των 18 αγώνων της φετινής σεζόν, o 23χρονος Ισπανός παρέλαβε ένα διαφορετικό αυτή τη φορά έπαθλο: μια BMW M2 Coupe.

Πρόκειται για το ετήσιο βραβείο που προσφέρει ως…. δώρο ο καθιερωμένος από το 2003 θεσμός BMW M Award, ο οποίος έχει θεσπιστεί από τον Βαυαρό κατασκευαστή στα πλαίσια του πρωταθλήματος MotoGP και αφορά στην προσφορά ενός αυτοκινήτου της γνωστής οικογένειας μοντέλων του Μ Division στον αναβάτη που καθʼ όλη τη διάρκεια του αγωνιστικής σεζόν θα σημειώσει τις καλύτερες συνολικά επιδόσεις στις κατατακτήριες δοκιμές. Φέτος, όπως ακριβώς συνέβη το 2013, το 2014 αλλά και το 2015, ο μεγάλος νικητής του BMW M Award ήταν ο 23χρονος Marc Marquez, ο οποίος απέσπασε φέτος ένα ακόμα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα –το τρίτο στο MotoGP και συνολικά το πέμπτο στην καριέρα του.

Κάθε χρόνο η ανακήρυξη του νικητή προκύπτει μέσα από ένα σύστημα βαθμολόγησης ανάλογο με εκείνο του πρωταθλήματος, με τον αναβάτη που κατακτά την πρώτη θέση στη σχάρα της εκκίνησης να «μαζεύει» 25 βαθμούς, τον δεύτερο 20, τον τρίτο 15 κοκ. Επί του προκειμένου, ο ταλαντούχος αναβάτης της Repsol Honda συγκέντρωσε φέτος 298 βαθμούς, ήτοι 49 επιπλέον από τον δεύτερο στην κατάταξη του BMW M Award, Valentino Rossi. Αξίζει να αναφέρουμε πως πλέον το απόλυτο ρεκόρ στα πλαίσια του συγκεκριμένου θεσμού περνά στα χέρια του Ισπανού, τον οποίο ακολουθούν με τρεις διακρίσεις έκαστος, οι Valentino Rossi και Casey Stoner. Από τη μερία του, ο Jorge Lorenzo έχει κατακτήσει το σχετικό βραβείο δύο χρονιές, ενώ από μία διάκριση έχουν αποσπάσει οι Sete Gibernau και Nicky Headen.

Για την φετινή σεζόν, το έπαθλο των Βαυαρών, το οποίο παρέλαβε προσωπικά ο Marc Marquez στα πλαίσια μιας ειδικής εκδήλωσης στο περιθώριο του τελευταίου αγώνα της χρονιάς στην Valencia της Ισπανίας, ήταν μια BMW M2 Coupe, βαμμένη στο καθ΄όλα εντυπωσιακό χρώμα Long Beach Blue Metallic της Βαυαρικής εταιρείας.

Τα προηγούμενα τρία έπαθλα του Ισπανού ήταν μια μαύρη M6 Coupe, μια κόκκινη Μ4 Coupe και μια μπλε Μ6 Convertible._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ