top icon
Κόσμος

Έκδοση Bulldog Racing για το MINI John Cooper Works

Μια σπορ έκδοση του ΜΙΝΙ John Cooper Works με την υπογραφή της Bulldog Racing.

Η MINI θα αποχαιρετήσει πολύ σύντομα την τρέχουσα γενιά του hatchback μοντέλου της, όχι όμως νωρίτερα από τη διάθεση μιας ακόμα ειδικής έκδοσης.

Αυτή τη φορά, η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία γιορτάζει τον αγωνιστικό θρίαμβο της ομάδας Bulldog Racing, μιας ιδιωτικής ομάδας με έδρα το Nürburg της Γερμανίας, η οποία ολοκλήρωσε το φετινό 24 Hours of Nürburgring στην κατηγορία οχημάτων παραγωγής με κινητήρα τούρμπο και κυβισμό από 1.600 έως 2.000 κ.εκ. στη δεύτερη θέση.

MINI John Cooper Works Bulldog Racing Edition

Διόλου τυχαία το όνομα της έκδοσης είναι «Bulldog Racing Edition» και βασίζεται στην έκδοση John Cooper Works του 3θυρου μοντέλου της MINI. Επί της ουσίας πρόκειται για μια αναβαθμισμένη έκδοση του μοντέλου με στόχο τις καλύτερες επιδόσεις στην πίστα. Εξ ου και η παρουσίας της ρυθμιζόμενης ανάρτησης V3 της KW που αντικαθιστά την εργοστασιακή, η οποία έχει ρυθμιστεί στο Nürburgring και αναμένεται να παρέχει καλύτερο χειρισμό του οχήματος.

MINI John Cooper Works Bulldog Racing Edition

MINI JCW Bulldog Racing Edition: Μηχανικά και άλλα

Αν και δεν υπάρχουν αλλαγές κάτω από το καπό – ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 2,0 λίτρων εξακολουθεί να παράγει μέγιστη ισχύ 231 ίππων – η μονάδα έχει εφοδιαστεί με ένα νέο σύστημα εξάτμισης από την εταιρεία Remus. Η ισχύς συνεχίζει να μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων, με τους αρχικούς τροχούς να έχουν αντικατασταθεί με νέους, οι οποίοι αποτελούνται από ζάντες HyperGT της ΟΖ με διάμετρο 17 ιντσών και ελαστικά P Zero της Pirelli διαστάσεων 205/45 R17.

MINI John Cooper Works Bulldog Racing Edition

Όπως είναι αναμενόμενο, υπάρχουν ουκ ολίγες οπτικές τροποποιήσεις που ταιριάζουν με τις αναβαθμίσεις απόδοσης. Για παράδειγμα, χαρακτηριστική είναι η απουσία του πίσω καθίσματος – εκεί πρωτοστατεί πλέον ένα πλέγμα και μια μπάρα θόλων για αύξηση της ακαμψίας – χαρίζοντας επιπλέον πόντους σε θέματα που αφορούν το βάρος της κατασκευής. Επιπλέον, υπάρχει μια αριθμημένη πλακέτα κάτω από το μοχλό του χειρόφρενου.

MINI John Cooper Works Bulldog Racing Edition

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ