top icon
Κόσμος

Mobilize Duo: Αστική μικροκινητικότητα με την υπογραφή της Renault

H Renault αναμένει ότι η Mobilize, η νέα του επιχείρηση ηλεκτρικής κινητικότητας του ομίλου, θα αντιπροσωπεύει το 30% του συνολικού του κύκλου εργασιών έως το 2030 υποστηριζόμενη από νέα προϊόντα και πρωτοβουλίες. Όπως το ηλεκτρικό micro-car με την ονομασία Duo.

Η Mobilize αποτελεί ένα νέο επιχειρηματικό βραχίονα στους κόλπους του Groupe Renault, ο οποίος σκοπεύει να λανσάρει νέους σταθμούς φόρτισης, προγράμματα σέρβις, λύσεις μεταφοράς μηδενικών εκπομπών και καινοτόμα προγράμματα ανακατασκευής οχημάτων με σκοπό την προώθηση ενός νέου μοντέλου ιδιοκτησίας και χρήσης οχημάτων.

Το πρώτο δείγμα γραφής της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι το Mobilize Duo, ένα αστικό EV που ακολουθεί τα χνάρια του γνωστού Renault Twizy. Το Duo έχει ένα συμπαγές αποτύπωμα και διάταξη καθισμάτων σε σειρά, που επιτρέπει σε συνδυασμό σε τρία οχήματα να σταθμεύουν δίπλα-δίπλα σε έναν κανονικό χώρο στάθμευσης. Διαθέτει επίσης… ιδιαίτερες πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω για την ελαχιστοποίηση του χώρου που απαιτείται στους χώρους στάθμευσης.

Mobilize Duo

Σε αντίθεση με το Citroen Ami, το Duo της Mobilize δεν θα πωλείται με τον παραδοσιακό τρόπο. Αντίθετα, θα είναι διαθέσιμο είτε για λίγα λεπτά ή ώρες μέσω μιας αποκλειστικής εφαρμογής, είτε για μεγαλύτερες περιόδους (πάνω από τρεις μήνες) μέσω μιας συνδρομητικής υπηρεσίας, η οποία θα χρησιμοποιείται επίσης για τη διαχείριση του οχήματος σε επίπεδο εξυπηρέτησης και συντήρησης.

Το Duo τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα στο πίσω μέρος που κινεί τους πίσω τροχούς. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις: η πρώτη έχει τελική ταχύτητα 45 χλμ./ώρα (οδηγείται χωρίς δίπλωμα από άτομα ηλικίας από 14 ετών, ανάλογα με τη χώρα) και η δεύτερη 80 χλμ./ώρα (για οδηγούς με άδεια κατηγορίας Β). Σύμφωνα με τους Γάλλους, η μέγιστη αυτονομία που προσφέρουν σε αστικό περιβάλλον ανέρχεται στα 140 χλμ.

Mobilize Duo

Το Duo είναι εξαιρετικά συμπαγές σε διαστάσεις (μήκος 2,43 μ., πλάτος 1,30 μ., ύψος 1,46 μ.) προκειμένου να μπορεί να περιηγηθεί με άνεση σε αστικές περιοχές. Είναι ιδιαίτερα άνετο στους ελιγμούς στις πόλεις, εύκολο στο παρκάρισμα και ευκίνητο.

Η ανάπτυξη του Duo βασίστηκε σε αρχές οικολογικού σχεδιασμού και έξυπνη διαχείριση: ο στόχος είναι να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή του ανακυκλωμενα υλικά σε ποσοστό μεγαλύτερο από 50% και να γίνει 95% ανακυκλώσιμο στο τέλος της ζωής του.

Mobilize Duo

Το νέο micro-car της Mobilize είναι «χτισμένο» γύρω από μια σωληνοειδή δομή, με πλαστικά (πολυπροπυλένιο) πάνελ αμαξώματος χωρίς βαφή. Ο μπροστινός και ο πίσω προφυλακτήρας είναι πανομοιότυποι για χαμηλότερο κόστος παραγωγής και επισκευής. Οι δε πλαστικοί… κόκκοι στους προφυλακτήρες και τις ποδιές έχει σχεδιαστεί ειδικά για να μειώνει τα σημάδια φθοράς όσο περνάει ο καιρός και να καθιστά αόρατες τυχόν γρατσουνιές.

Με τις δύο θέσεις του, το εσωτερικό του Duo είναι σχεδιασμένο για ευέλικτη, αστική μικροκινητικότητα. Η καμπίνα του είναι εξ ολοκλήρου κλειστή για να προστατεύει τους χρήστες και διαθέτει μεγάλα παράθυρα για να μπαίνει άφθονο φως. Το τιμόνι ενσωματώνει αερόσακο, ο οποίος είναι σπάνιος σε αυτόν τον τύπο οχήματος. Ο πίνακας οργάνων του Duo έχει σχεδιαστεί για να είναι όσο το δυνατόν πιο απλός και διαισθητικός, διαθέτοντας μια pop κουλτούρα σε επίπεδο σχεδίασης. Τα δύο καθίσματα είναι πλήρως επενδυμένα με ταπετσαρίες TEP.

Mobilize Duo

Οι δύο μεγάλες πλαϊνές πόρτες φέρουν παράθυρα και ανοίγουν προς τα πάνω (όχι προς τα έξω), ώστε οι χρήστες να μπορούν πάντα να μπαίνουν και να βγαίνουν από το αυτοκίνητο στην ασφαλή πλευρά και να μην έχουν κανένα πρόβλημα να το κάνουν μεταξύ δύο σταθμευμένων αυτοκινήτων. Αυτή η αρχιτεκτονική είναι επίσης ασφαλέστερη για τους πεζούς και τους ποδηλάτες.

Mobilize Duo

Από εκεί και πέρα, το κάθισμα του οδηγού μετακινείται κατά το διαμήκη άξονα κατά 20 εκ. εμπρός ή πίσω για εύκολη πρόσβαση στο πίσω κάθισμα. Υπάρχουν δύο αποθηκευτικοί χώροι και στις δύο πλευρές του μπροστινού καθίσματος για να χωρέσουν δύο τσάντες, ενώ το πίσω κάθισμα είναι αρκετά μεγάλο για να φιλοξενείται άνετα ένας επιβάτης ύψους 1,80 μ.

Η γκάμα του Mobilize Duo περιλαμβάνει μια ακόμα έκδοση με την ονομασία Bento, η οποία απευθύνεται σε επαγγελματίες προσφέροντας έναν κλειστό χώρο φόρτωσης/αποθήκευσης αντικειμένων συνολικής χωρητικότητας 700 λίτρων.

Mobilize Bento

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Mobilize Duo
  • Mobilize Duo
  • Mobilize Duo
  • Mobilize Duo
  • Mobilize Duo
  • Mobilize Duo
  • Mobilize Bento
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ