top icon
Κόσμος

Μόνο ηλεκτρικά μοντέλα από την DS Automobiles από το 2024 και μετά

Η DS Automobiles μπαίνει και αυτή βαθιά στο χορό της ηλεκτροκίνησης ανακοινώνοντας ότι από το 2024 κάθε νέο μοντέλο που θα παρουσιάζει θα είναι 100% ηλεκτρικό.

Ήδη από το 2019, ο εξηλεκτρισμός αποτελεί βασικό συστατικό του DNA της DS Automobiles, η οποία θα παρουσιάζει μόνο αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα από το 2024 και μετά, όπως επισήμως ανακοίνωσαν σήμερα οι ιθύνοντες της γαλλικής εταιρείας και μέλους του ομίλoυ Stellantis.

Ως πρώτο βήμα της μετατροπής της σε μια αμιγώς ηλεκτρική μάρκα, η DS Automobiles ανακοίνωσε ότι το 2024 θα παρουσιάζει μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του DS 4.

DS Automobiles

Η DS Automobiles δήλωσε ότι θα παρουσιάσει ένα νέο concept μοντέλου λανσάροντας έτσι το πρώτο 100% ηλεκτρικό πρόγραμμα από τη Stellantis που θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα STLA Medium της τελευταίας. Εξοπλισμένο με μπαταρία υψηλής χωρητικότητας έως 104 kWh που θα εξασφαλίζει αυτονομία πάνω από 640 χλμ., το μελλοντικό αυτό μοντέλο «θα προσφέρει χαρακτηριστικά που ταιριάζουν απόλυτα στους πελάτες της DS Automobiles».

«Η αυτοκινητοβιομηχανία βιώνει μια αλλαγή της οποίας το εύρος και η ταχύτητα είναι πρωτοφανείς. Ως πρωτοπόρος, η DS Automobiles προέβλεψε αυτήν την κίνηση, βάζοντας την ηλεκτροκίνηση στο επίκεντρο της στρατηγικής της.

«Οι επόμενες εξελίξεις στη νομοθεσία και το οικοσύστημα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων παρέχουν ευκαιρίες που θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας που ήδη τους αρέσει η ηλεκτροκίνητη γκάμα μας», δήλωσε η Béatrice Foucher CEO της DS Automobiles.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2020 η DS Automobiles ήταν η κορυφαία μάρκα στην Ευρώπη με τις χαμηλότερες μέσες εκπομπές CO2 (83,1 γρ./ χλμ.), χάρη στις εξηλεκτρισμένες πωλήσεις της που αγγίζουν ποσοστιαία το 30% επί του συνόλου των νέων ταξινομήσεών της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • DS Automobiles
  • DS Automobiles
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ