top icon
Κόσμος

Nέα έκδοση Edition του Ford Focus ST

Σε επιλεγμένες αγορές της γηραιάς ηπείρου, η Ford προσφέρει μια έκδοση του Focus ST με την ονομασία Edition που διαθέτει μεταξύ άλλων ρυθμιζόμενη ανάρτηση της KW και ελαφρύτερους τροχούς.

H νέα έκδοση Edition του γνωστού στους φίλους των «hot hatch» Ford Focus ST διαθέτει ακόμα πιο οδηγοκεντρικό χαρακτήρα διαθέτοντας για την περίσταση μία ρυθμιζόμενη ανάρτηση τύπου coilover δύο σταδίων, η οποία φέρει την υπογραφή της γνωστής στο είδος εταιρείας KW.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Ford στις επίσημες δηλώσει της, η συγκεκριμένη ανάρτηση έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Ford Performance σε διάφορες γνωστές ανά τον κόσμο πίστες, όπως το Nurburgring Nordschleife.

Ford Focus ST Edition

H Ford αναφέρει ότι τα αμορτισέρ διαθέτουν περίβλημα από ανοξείδωτο ατσάλι με δύο σωλήνες και ελατήρια με ειδική επίστρωση – όλα σε μπλε χρώμα. Σε σχέση με ένα «απλό» Focus ST, η συγκεκριμένη διάταξη μειώνει το ύψος του αμαξώματος κατά 10 χλστ. εμπρός και πίσω, ενώ διαθέσιμη είναι και μια επιπλέον ρύθμιση που «κατεβάζει» το τελευταίο κατά 10 επιπλέον χλστ.

Σε ότι αφορά τα ελατήρια, η μπλε οβάλ εταιρεία αναφέρει ότι είναι σφικτότερα κατά 50% σε σχέση με τις «απλές» εκδόσεις του μοντέλου.

Η Ford επισημαίνει επίσης ότι ο οδηγός μπορεί να ρυθμίζει την επαναφορά της ανάρτηση σε 16 θέσεις και τη συμπίεσή της σε 12. Μάλιστα, προκειμένου οι δυνητικοί πελάτες να απολαμβάνουν τις ιδανικές ρυθμίσεις, η Ford προσφέρει… γραπτές οδηγίες αναφορικά με το ποιο «στήσιμο» της ανάρτηση ταιριάζει καλύτερα στην κάθε πίστα – συμπεριλαμβανομένης της «Πράσινης Κόλασης».

Ford Focus ST Edition

Από εκεί και πέρα, οι ελαφρωμένες ζάντες των 19 ιντσών του νέου Focus ST Edition, οι οποίες συνδυάζονται με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S, μειώνουν τη μη αναρτώμενη μάζα σε κάθε άκρο του αυτοκινήτου κατά 10%. Σύμφωνα με την Ford, οι νέες αυτές ζάντες είναι κατασκευασμένες με μία νέα μέθοδο «που συμπιέζει το κράμα αλουμινίου για να διατηρήσει την αντοχή σε εφελκυσμό και να αυξήσει την αντοχή σε κραδασμούς ενώ χρησιμοποιεί λιγότερο υλικό».

Ford Focus ST Edition

Το νέο Focus ST Edition συνεχίζει να χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό eLSD  της Ford που χρησιμοποιεί υδραυλικά ενεργοποιημένους συμπλέκτες για να αναδιανείμει έως και το 100 % της διαθέσιμης ροπής στον τροχό με την μεγαλύτερη πρόσφυση για να περιοριστεί το σπινάρισμα.

Την ίδια στιγμή, ο πλήρως αλουμινένιος κινητήρας EcoBoost των 2,3 λίτρων αποδίδει ισχύ 280 ίππων στις 5.500 σ.α.λ. και ροπή 420 Nm από τις 3.000 έως και τις 4.000 σ.α.λ.

Ford Focus ST Edition

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ford Focus ST Edition
  • Ford Focus ST Edition
  • Ford Focus ST Edition
  • Ford Focus ST Edition
  • Ford Focus ST Edition
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ