19 Ιουν 2018

Νέα γραμμή παραγωγής για το Tesla Model 3 κάτω από… τέντα

Έντονες είναι οι συζητήσεις που έχουν ξεσπάσει μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών που απεικονίζουν την κατασκευή του νέου Model 3 να πραγματοποιείται σε μία νέα γραμμή κάτω από τέντα.

Fremont factory - Tesla

Η εικονιζόμενη γραμμή συναρμολόγησης του Tesla Model 3 στο εργοστάσιο του Fremont έχει δημιουργήσει ήδη πολλές διαδικτυακές συζητήσεις, καθώς το προσιτό ηλεκτρικό σεντάν των 35.000 $ της αμερικάνικης εταιρείας απεικονίζεται να κατασκευάζεται μέσα σ’ ένα κτήριο που καλύπτεται, όπως και ο ίδιος ο Elon Musk παραδέχτηκε, από μια τέντα. Κάτι όχι και τόσο συνηθισμένο, θα θέλαμε, τόσο στη σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία όσο και γενικότερα στο βιομηχανικό κλάδο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κατά την πάγια τακτική του, σχολίασε το όλο ζήτημα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, επισημαίνοντας ότι η νέα γραμμή παραγωγής είναι «πολύ καλύτερη» κοστίζοντας κατά πολύ λιγότερο σε σχέση με την κανονική.

Για ποιο λόγο η Tesla αναγκάστηκε να προβεί στη συγκεκριμένη κίνηση; Μα, φυσικά, ως λύση ανάγκης, προκειμένου να επιταχυνθεί ο ρυθμός παραγωγής του Model 3 ώστε σύντομα ο τελευταίος να αγγίξει τις 5.000 μονάδες σε ετήσια βάση.

Εντούτοις, όπως ανέφερε σε άλλη απάντησή του ο Elon Musk, η εταιρεία χρειάζεται να κατασκευάσει ένα… κανονικό κτήριο στο οποίο θα στεγαστεί η σχεδόν υπαίθρια γραμμή παραγωγής του Model 3._X.A.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Elon Musk tweet
  • Elon Musk tweet
  • Elon Musk tweet
  • Fremont factory - Tesla
Ετικέτες: