top icon
Κόσμος

Προ των πυλών η νέα Skoda Fabia Monte Carlo

Μια μόλις εβδομάδα μας χωρίζει από την πρεμιέρα της έκδοσης Monte Carlo της νέας Skoda Fabia.

Η έκδοση Monte Carlo για λογαριασμό της νέας Skoda Fabia ασφαλώς και δεν αποτελεί… είδηση μιας και στο παρελθόν ουκ ολίγες εκδοχές μοντέλων της τσέχικης εταιρείας με τη χαρακτηριστική αυτή ονομασία έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Επί της ουσίας, πρόκειται για μια έκδοση «που τιμά τις πολυάριθμες επιτυχίες της Skoda στους αγώνες στον θρυλικό αγώνα στο Πριγκιπάτο του Μονακό, με τη Fabia Rally2 evo να επιτυγχάνει πρόσφατα την τέταρτη νίκη της στο Monte Carlo τα τελευταία έξι χρόνια στην κατηγορία WRC2 και 15η συνολικά».

Για να γιορτάσει τη δεύτερη θέση του Skoda Popular στην κατηγορία έως 1.500 κ.εκ. στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο του 1936, η τσέχικη εταιρεία διέθεσε μια σειρά εκδόσεων πολύ περιορισμένης παραγωγής του μοντέλου – μόλις 70 αντίτυπα –  εκείνη την εποχή. Σε αγωνιστικό δε επίπεδο, η πρώτη διπλή νίκη στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο ήρθε σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά με τη θρυλική Skoda 130 RS να κατακτά τη νίκη το 1977 στην κατηγορία έως 1.300 κ.εκ.

Η νέα Skoda Fabia Monte Carlo…

… είναι η τρίτη έκδοση αυτής της σειράς μοντέλων που φέρει τη εν λόγω ονομασία. Πιο συγκεκριμένα, η Skoda παρουσίασε την έκδοση Monte Carlo για τα μοντέλα Fabia της δεύτερης και τρίτης γενιάς, το 2011 και 2014, αντίστοιχα, με την τέταρτη πλέον γενιά να εντάσσεται στο χαρτοφυλάκιο των σπορ εκδόσεων του Τσέχου κατασκευαστή, μαζί με τα Scala και Kamiq.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό αναμένεται να δοθείς στη δημοσιότητα στις 15 Φεβρουαρίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί η επίσημη πρεμιέρα της νέας Skoda Fabia Monte Carlo.

Δείτε το σχετικό βίντεο στη συνέχεια:

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ