top icon
Επικαιρότητα

Το νέο Cupra Formentor VZ5 με 5κύλινδρο κινητήρα 400 ίππων

Η Cupra ανακοίνωσε την επικείμενη παρουσίαση και έλευση στην αγορά του νέου Formentor VZ5, το οποίο θα τροφοδοτείται από έναν 5κυλινδρο κινητήρα.

Η Cupra ανακοίνωσε προ ολίγου ότι θα αποκαλύψει στις 22 Φεβρουαρίου – ημέρα της επετείου των 3 ετών της ως ανεξάρτητη μάρκα – την έκδοση VZ5 του νέου Formentor. Κι αν αναρωτιέστε τι κρύβεται πίσω από τα αρχικά VZ5 τότε αυτά δεν ανταποκρίνονται παρά στον 5κύλινδρο κινητήρα, με τούρμπο ασφαλώς, του ομίλου VW, ο οποίος ήδη φιλοξενείται κάτω από το εμπρός καπό του Audi RS Q3, και όχι μόνο.

Προς ώρας, η Cupra δεν ανακοινώνει περισσότερα στοιχεία για τις τεχνικές προδιαγραφές του Formentor VZ5. Ωστόσο, βέβαιο είναι πως η νέα καρδιά των 2,5 λίτρων θα αποδίδει ισχύ κοντά στους 400 ίππους και ροπή που θα… φλερτάρει τα 500 Nm, χαρίζοντας στο σπορ μοντέλων της ισπανικής φίρμας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα κοντά στα 4,5 δλ.

«Το Cupra Formentor αντιπροσωπεύει την ουσία της μάρκας. Η προσθήκη ενός ακόμη πιο extreme 5κύλινδρου κινητήρα στην οικογένεια – μαζί με επτά άλλους κινητήρες, συμπεριλαμβανομένων των plug-in hybrid εκδόσεων – θα το καταστήσει ως όχημα για τον ενθουσιώδη οδηγό, κάτι στο οποίο η Cupra είναι αφοσιωμένη επιτρέποντας μας να προσεγγίσουμε νέους πελάτες», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Cupra, Wayne Griffiths.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ