top icon
Κόσμος

Νέο εργοστάσιο της BYD στην Ευρώπη

Η BYD απλώνει τα φτερά της στην Ευρώπη με στόχο να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών και οχημάτων στην Ευρώπη

Ο κινεζικός γίγαντας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων BYD βρίσκεται σε τελικές συνομιλίες με την ουγγρική κυβέρνηση για να εξασφαλίσει μια επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ σε ένα νέο εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η BYD προσπαθεί να κατασκευάσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μπαταρίες σε ένα νέο εργοστάσιο στο Σέγκεντ, στη νότια Ουγγαρία, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα των Financial Times.

Η BYD έχει ήδη μονάδες παραγωγής λεωφορείων στη χώρα, αλλά επενδύει σε ένα νέο εργοστάσιο καθώς επιδιώκει να κάνει ακόμα πιο αισθητή την παρουσία της στην βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων της γηραιάς ηπείρου μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

BYD Seal

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου χθες ότι αναμένει ότι η περιοχή της νότιας Ουγγαρίας κοντά στο Σέγκεντ θα «αυξήσει την απασχόληση μετά από μεγάλες εταιρικές επενδύσεις».Η BYD και η ουγγρική κυβέρνηση δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό σχετικά με την έκθεση των FT.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η BYD πούλησε λίγο περισσότερα από 13.000 αυτοκίνητα στην Ευρώπη τον Νοέμβριο, σύμφωνα τα στοιχεία της Dataforce. Το Atto 3 ήταν το best seller επιβατικό μοντέλο της μάρκας με σχεδόν 11.000 πωλήσεις.

BYD

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ