top icon
Κόσμος

Νέο Fiat 600e: Σε πόση ώρα φορτίζει και ποια είναι η αυτονομία

Το ολοκαίνουριο 600e φέρει μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 54 kWh, εξασφαλίζοντας υψηλή αυτονομία. Ποιοι είναι οι χρόνοι φόρτισης όμως.

Η Fiat επιστρέφει στο segment Β με το νέο 600e, ένα στιλάτο SUV με μήκος 4,17 μέτρων που προσφέρει άνετους χώρους για 5 επιβάτες, εφοδιάζεται με προηγμένες τεχνολογίες ασφαλείας και υποβοήθησης και έχει πλούσιο εξοπλισμό.

600e

Το ιταλικό μοντέλο το οποίο είδαμε από κοντά στο Τορίνο – διαβάστε περισσότερα εδώ – θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία από την αγορά της Ιταλίας τον Σεπτέμβριο και σταδιακά θα λανσαριστεί στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα.

600e

Εφοδιάζεται με μπαταρία χωρητικότητας 54 kWh και σύμφωνα με την εταιρεία, έχει αυτονομία άνω των 400 χιλιομέτρων σε συνδυασμένο κύκλο. Μέσα στην πόλη είναι ικανό να καλύψει ακόμη και 600 χλμ., ικανοποιώντας πλήρως τις ανάγκες του οδηγού σε καθημερινή χρήση, αλλά και τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου.

Σε πόσο χρόνο φορτίζει το 600e

Για τη βελτιστοποίηση του χρόνου φόρτισης, το νέο 600e είναι εξοπλισμένο με σύστημα ταχείας φόρτισης 100 kW. Για μία φόρτιση έως το 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας, για παράδειγμα, χρειάζεται λιγότερο από μισή ώρα σε ταχυφορτιστή. Το αυτοκίνητο συνοδεύεται επίσης με ενσωματωμένο φορτιστή 11 kW και καλώδιο Mode 3, για οικιακή ή δημόσια φόρτιση, που εξασφαλίζει πλήρη φόρτιση σε λιγότερο από 6 ώρες.

600e

Αντίθετα, από απλή παροχή 3,7 kW (AC), για να αναπληρώσει την ενέργεια από το 0% στο 100% χρειάζεται περίπου 16 ώρες.

600e

Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 115 kW, που μεταφράζεται σε 156 ίππους και ροπή 260 Nm. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 9 δευτερόλεπτα, με τον οδηγό να έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα λειτουργίας (eco, normal, sport).

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ