Επικαιρότητα Κόσμος

Το νέο hypercar των 1.048 ίππων από τη Naran Automotive

Η νεοσύστατη Naran Automotive παρουσίασε σήμερα ένα hypercar με κινητήρα εσωτερικής καύσης τοποθετημένο στο κέντρο του αμαξώματος που θα παρουσιαστεί επίσημα το 2021 και θα κατασκευαστεί σε 49 μόλις αντίτυπα.

Η εντυπωσιακή δημιουργία της Naran Automotive παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σήμερα στο Λονδίνο φιλοδοξώντας να ανατρέψει τα δεδομένα στην κατηγορία των hyper-coupe αυτοκινήτων. Τόσο με τον σχεδιασμό, όσο και με τις αγωνιστικών προδιαγραφών δυνατότητες της. Για τον εξωτερικό σχεδιασμό του αυτοκινήτου των 2+2 θέσεων με τον κεντρικά τοποθετημένο κινητήρα υπεύθυνος είναι ο Jowyn Wong, ιδρυτής της Wyn Design  και «εμπνευστής» των Apollo IE και De Tomaso P72, ενώ για το εσωτερικό τα εύσημα ανήκουν στην πρώην σχεδιάστρια της Aston Martin Lagonda, Kate Montgomery.

Ο κινητήρας του αυτοκινήτου είναι ένας 5λιτρος V8 με δύο τούρμπο, ο οποίος χρησιμοποιεί ως «βάση» το μηχανικό σύνολο των 4,4 λίτρων που κινεί σήμερα τις BMW M5 και M8 – την εξέλιξή του έχει αναλάβει η Racing Dynamics και EY3 Engineering, η οποία συμμετείχε στην εξέλιξη του ηλεκτρικού NIO EP9. Από την BMW M8 προέρχεται και το πλαίσιο, το οποίο όμως έχει δεχθεί αρκετές αλλαγές προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της νέας δημιουργίας της Naran Automotive.

Naran Automotive

Σύμφωνα με την τελευταία, για την επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 96 χλμ./ώρα το hypercar των 1.377 κιλών θα απαιτεί 2,3 δλ. και για τα πρώτα 160 χλμ./ώρα μόλις 4,56 δλ. Η απόδοση του V8 έχει οριστεί στους 1.048 ίππους, με τη ροπή να αγγίζει τα 1.036 Nm. Η κίνηση, όπως ακριβώς συμβαίνει στη σύγχρονη Μ5, θα μεταφέρεται στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός συστήματος μετάδοσης με 8 σχέσεις που θα εξελίξει η ZF.

Η ανάρτηση του αυτοκινήτου είναι τύπου coil-over, φέροντας την υπογραφή της Ohlins. Από εκεί και πέρα, το σύστημα διεύθυνσης θα αποτελείται από υδραυλικά υποβοηθούμενη κρεμαγέρα, ενώ τα φρένα από κεραμικούς δίσκους. Επίσης, οι 22άρες ζάντες θα είναι κατασκευασμένοι από carbon, υλικό που απαντάται στο μεγαλύτερο τμήμα των εξωτερικών επιφανειών του αυτοκινήτου.

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου