top icon
Κόσμος

Νέο iPhone 15: Με υπηρεσία οδικής βοήθειας – Πώς λειτουργεί

Το νέο iPhone 15 διαθέτει την πρωτοποριακή υπηρεσία Roadside Assistance, ώστε οι οδηγοί να μπορούν να καλούν βοήθεια όπου κι αν βρίσκονται.

Ο κολοσσός της Apple παρουσίασε το νέο iPhone 15 και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Η ναυαρχίδα της εταιρείας εκτός όλων των άλλων λειτουργιών, διαθέτει και την υπηρεσία Roadside Assistance, έχοντας επιπλέον δυνατότητες συγκριτικά με το Emergency Call που εγκαινιάστηκε στο iPhone 14.

iPhone

H υπηρεσία οδικής βοήθειας λειτουργεί μέσω δορυφόρου, ώστε οι οδηγοί να μπορούν να επικοινωνήσουν με τις μονάδες έκτακτης ανάγκης ακόμη και όταν δεν υπάρχει σήμα. Αν συμβεί κάτι απρόοπτο σε απομακρυσμένη περιοχή, ο κάτοχος του iPhone 15 μπορεί να καλέσει την ΑΑΑ (Αμερικανική Ένωση Αυτοκινήτου), τον μεγαλύτερο πάροχο οδικής βοήθειας της χώρας.

Πώς λειτουργεί το Roadside Assistance

Αρχικά, να τονίσουμε πως η υπηρεσία είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στις ΗΠΑ και μάλιστα δωρεάν για τα 2 πρώτα χρόνια. Αν λοιπόν το όχημα κάποιου ακινητοποιηθεί σε κάποιο βουνό όπου το δίκτυο δεν είναι εφικτό, ο ιδιοκτήτης ειδοποιεί την ΑΑΑ . Στη συνέχεια, εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού ένα ερωτηματολόγιο με επιλογές όπως:

  • κλειδώθηκα έξω
  • έμεινα απο καύσιμο ή ενέργεια
  • σκασμένο ελαστικό
  • το όχημα δεν εκκινεί
  • κολλημένο όχημα

Έπειτα αναλαμβάνει η οδική βοήθεια, μεταβαίνοντας στο σημείο προκειμένου να βοηθήσει τον οδηγό.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ