top icon
Κόσμος

To αυτοκίνητο της Apple παραπέμπεται στις καλένδες

Η Apple εγκαταλείπει ένα από τα πιο φιλόδοξα project στην ιστορία της.

Οι προσπάθειες της Apple να φέρει στον πραγματικό κόσμο το δικό της αυτοκίνητο πέφτουν οριστικά στο κενό, καθώς η αμερικανική εταιρεία φαίνεται να παγώνει οριστικά το εγχείρημα κατασκευής ενός ηλεκτρικού (και αυτόνομου) αυτοκινήτου με τα σήματα και την τεχνογνωσία της.

Η Apple φέρεται να έχει ενημερώσει τους άμεσα ενδιαφερόμενους  χθες, φέροντας προ τετελεσμένου τους σχεδόν 2.000 υπαλλήλους που εργάζονται ήδη στο εν λόγω εγχείρημα.

Τόσο ο CEO της εταιρείας Jeff Williams όσο και ο Kevin Lynch, αντιπρόεδρος και υπεύθυνος για το όλο project,  είπαν στο προσωπικό ότι πολλοί από τους υπαλλήλους της ομάδας Special Projects Group θα μετακινηθούν στο τμήμα τεχνητής νοημοσύνης..

Στην εν λόγω ομάδα της Apple περιλαμβάνονται και εκατοντάδες μηχανικοί και σχεδιαστές. Ωστόσο, αρκετοί από αυτούς θα απολυθούν, αλλά δεν είναι σαφές πόσοι.

Η απόφαση να μπει οριστικό φρένο στο όλο project τερματίζει μια προσπάθεια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που ξεκίνησε πριν από 10 περίπου χρόνια, η οποία θα έβαζε την Apple σε έναν εντελώς διαφορετικό για την ίδια κλάδο με στόχο την κατασκευή ενός πλήρως αυτόνομου ηλεκτρικού οχήματος με προηγμένη πλοήγηση με φωνητική καθοδήγηση.

Η Apple σκόπευε να διαθέσει το δικό της αυτοκίνητο όχι αργότερα από τ0 2026 σε τιμή που θα έφτανε περίπου τα 100.000 δολάρια.

Apple Car

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ