Επικαιρότητα Κόσμος

Νέο Opel Grandland Χ PHEV με κίνηση στους εμπρός τροχούς

Η Opel παρουσίασε τη δεύτερη plug-in υβριδική έκδοση του Grandland X, η οποία, σε αντίθεση με την Hybrid4, είναι προσθιοκίνητη.

Τον περασμένο Μάιο η Opel παρουσίασε για πρώτη φορά το πρώτο plug-in υβριδικό της μοντέλο – ο λόγος για το Grandland X Hybrid4. Σήμερα, η γερμανική εταιρεία με τη γαλλική πλέον αύρα και ιδιοκτησία προχωρά ένα βήμα πιο μπροστά φέρνοντας στο φως το δεύτερο επαναφορτιζόμενο υβριδικό της μοντέλο που βασίζεται και αυτή τη φορά στο «σώμα» του μεσαίου SUV μοντέλου.

Opel Grandland X PHEV

Σε αντίθεση με την τετρακίνητη Hybrid4 των 300 ίππων, η απλή PHEV εκδοχή του μοντέλου είναι προσθιοκίνητη διαθέτοντας έναν αντί για δύο ηλεκτροκινητήρες. Παρέχοντας ισχύ στους εμπρός τροχούς με την αρωγή ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων, η «μονή» ηλεκτρική μονάδα αποδίδει 110 ίππους, ενώ ο 4κύλινδρος κινητήρας βενζίνης των 1,6 λίτρων, 180 ίππους. Συνδυαστικά ωστόσο η μέγιστη ισχύς του «πακέτου» ανέρχεται στους 224 ίππους και η ροπή τα 360 Nm. Σύμφωνα με την Opel, η μέση κατανάλωση του προσθιοκίνητου Grandland X PHEV είναι 1,5-1,4 λιτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 34-31 gr/χλμ., σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP.

Opel Grandland X PHEV

Οι δύο μονάδες κίνησης έχουν στο πλευρό τους μια μπαταρία ιόντων λιθίου των 13,2 kWh (ακριβώς όπως συμβαίνει και στην περίπτωση της έκδοσης Hybrid4), η οποία τροφοδοτεί με ενέργεια τον ηλεκτροκινητήρα εξασφαλίζοντας αυτονομία κίνησης της τάξης των 57 χλμ. με μηδενικές εκπομπές. Η αναπλήρωσή της μπορεί να γίνει μέσω on-board φορτιστή των 3,7 kW, ενώ με τον προαιρετικό τον 7,4 kW η πλήρης «αναζωογόνηση» της μπαταρία με ενέργεια διαρκεί λιγότερο από δύο ώρες. Σε κάθε περίπτωση, ο οδηγός του αυτοκινήτου έχει στη διάθεσή του τα προγράμματα Electric, Hybrid και Sport – στην τελευταία περίπτωση η διαδικασία της επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 8,9 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 225 χλμ./ώρα.

Opel Grandland X PHEV

Για να γίνει ακόμα πιο βολική και εύκολη η διαδικασία της φόρτισης, το Grandland X Hybrid επωφελείται από τις εξειδικευμένες λύσεις για ηλεκτροκίνητα οχήματα που παρέχονται από την Free2Move Services – την εταιρεία κινητικότητας του Groupe PSA. Ανάμεσα τους περιλαμβάνει η παροχή μιας κάρτας και ενός «trip planner» που δείχνει τη θέση των σταθμών φόρτισης κατά μήκος της διαδρομής. Επίσης, η εφαρμογή myOpel επιτρέπει στον οδηγό να προγραμματίσει τη διάρκεια φόρτισης ή τη ρύθμιση του κλιματισμού από απόσταση. Η υπηρεσία OpelConnect προσφέρει λειτουργίες, όπως η Live Navigation, που παρέχει πληροφορίες για την κίνηση στο δρόμο σε πραγματικό χρόνο, έλεγχο της κατάστασης του οχήματος, δυαντότητα άμεσης σύνδεσης με τις εταιρείες οδικής βοήθειας και τη γνωστή υπηρεσία κλήσεων εκτάκτου ανάγκης e-Call._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου