top icon
Νέα

Νέο Peugeot e-Partner

Με δεδομένο ότι πάνω από το 80% των οδηγών επαγγελματικών οχημάτων διανύουν κατά μέσο όρο λιγότερα από 200 χλμ.τη μέρα, μία ηλεκτροκίνητη έκδοση του Partner αποτέλεσε την προφανή επιλογή.

Mε βάση την αρθρωτή πλατφόρμα EMP2 (Efficient Modular Platform) με δυνατότητα υποδοχής πολλαπλών τύπων κινητήρα, το e-Partner διαθέτει έναν100% ηλεκτρικό κινητήρα με απόδοση 136 ίππων και μέγιστη ροπή 260 Nm. Το σύστημα (ηλεκτροκινητήρας, μετατροπέας και φορτιστής-μετατροπέας DC/AC) είναι ίδιο με εκείνο του νέου e-Expert. Επιπλέον, ο περιοριστής ταχύτητας έχει προσαρμοστεί ειδικά ώστε να καλύπτει τους περιορισμούς στο φορτίο, που ισχύουν για τη χρήση των επαγγελματικών οχημάτων. Οι επιδόσεις (με το πρόγραμμα Power) είναι οι παρακάτω: Ανώτατη ταχύτητα 130 χλμ./ώρα, επιτάχυνση 0–100 χλμ./ώρα σε 11,2 δλ., ρεπρίζ 80–120 χλμ./ώρα σε 8,9 δλ. Και οι δύο εκδόσεις μήκους (Standard και Long) διατίθενται με μπαταρία ιόντων λιθίου (18 στοιχείων) με χωρητικότητα 50 kWh, η οποία εξασφαλίζει αυτονομία έως και 275χλμ. ανάλογα με την έκδοση, σε οδήγηση βάσει του ισχύοντος πρωτοκόλλου δοκιμών WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures). Συνδεδεμένο με το κύκλωμα θέρμανσης του χώρου των επιβατών, το σύστημα θερμικού ελέγχου της μπαταρίας, προσφέρει ταχεία φόρτιση, βελτιστοποιημένη αυτονομία και αυξημένη διάρκεια ζωής.

Peugeot e-Partner

Το μοντέλο διατίθεται με δύο τύπους ενσωματωμένου φορτιστή, για κάθε χρήση και κάθε λύση φόρτισης των πελατών. Έναν των 7.4 kW για φόρτιση από μονοφασική παροχή στον στάνταρ εξοπλισμό, και έναν προαιρετικό των 11 kW για φόρτιση από τριφασική παροχή. Η πρίζα σύνδεσης με την παροχή, στο πίσω αριστερό φτερό, δίνει τη δυνατότητα στο αυτοκίνητο να φορτιστεί με διάφορους τρόπους: από συμβατική παροχή, από ενισχυμένη παροχή, ή από παροχή τύπου Wall Box, ή ακόμα και από ταχυφορτιστή. Οι τρόποι φόρτισης για την μπαταρία των 50 kWh είναι ιδιαίτερα εύκολοι και προσαρμοσμένοι στις συνθήκες της καθημερινότητας. Υπάρχει δυνατότητα για διάφορους τύπους φόρτισης: οικιακή, στο χώρο εργασίας, ή σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης. Από συμβατική παροχή (8A), 31ώρες για μία πλήρη φόρτιση. Από ενισχυμένη παροχή (16A), 15ώρες για μία πλήρη φόρτιση. Από παροχή τύπου Wall Box των 7.4kW: πλήρης φόρτιση σε 7.5 ώρες με μονοφασικό ενσωματωμένο φορτιστή (7.4 kW). Από παροχή τύπου Wall Box των 11kW: πλήρης φόρτιση σε 5 ώρες με τριφασικό ενσωματωμένο φορτιστή (11 kW). Από ταχυφορτιστή ο θερμικός έλεγχος της μπαταρίας δίνει τη δυνατότητα για χρήση φορτιστών 100 kW, που επιτυγχάνουν ένα 80% της πλήρους φόρτισης σε μόλις 30 λεπτά.

Peugeot e-Partner

Το νέο Peugeot e-Partner διαθέτει 3 προγράμματα οδήγησης: Eco (60 kW, 190 Nm): με έμφαση στην αυτονομία και την ήρεμη οδήγηση, Normal (80 kW, 210 Nm): ιδανικό για καθημερινή χρήση, Power (100 kW, 260 Nm): για πλήρες φορτίο. Διατίθεται στις ίδιες εκδόσεις με το μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσεως Vans (2 μήκη: Standard 4.40μ. και Long 4.75μ, 3 θέσεις). Ο ωφέλιμος όγκος που φτάνει τα 4.4μ³ στην έκδοση long (3.8μ³ στην έκδοση Standard) είναι ακριβώς ίδιος με τις εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσεως. Το ωφέλιμο φορτίο των 800 kg είναι απο τα καλύτερα της αγοράς και είναι ιδανικά προσαρμοσμένο για την έκδοση με ηλεκτροκινητήρα. Δελτίο Τύπου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ