Επικαιρότητα Κόσμος

To νέο Radical Rapture κάνει πρεμιέρα στο Goodwood [+video]

Πρόκειται για τη ναυαρχίδα της βρετανικής εταιρείας και συνάμα ένα διθέσιο σπορ αυτοκίνητο που υπόσχεται έντονες συγκινήσεις πίσω από το τιμόνι.

Το Rapture είναι η νέα, καθαρόαιμη διθέσια πρόταση για χρήση σε πίστα αλλά και σε δημόσιο δρόμο από τη μικρή αλλά «θαυματουργή» εταιρεία από το Peterborough της Μ. Βρετανίας. Στις δηλώσεις τους οι ιθύνοντες της εταιρείας που ιδρύθηκε το 1997 αναφέρουν χαρακτηριστικά πως το νέο Radical, το οποίο πραγματοποίησε το ντεμπούτο του χθες στο Goodwood Festival of Speed, «προσφέρει μια ωμή οδηγική αίσθηση εστιάζοντας στο μειωμένο βάρος και στην υψηλή αεροδυναμική απόδοση».

Την κίνηση προσφέρει ο γνωστός από τα Ford Mustang και Focus ST κινητήρας των 2,3 λίτρων της οικογένειας EcoBoost, ο οποίος βρίσκεται εγκατεστημένος στο κέντρο του αμαξώματος αποδίδοντας για την περίσταση, χάρη στις αρκετές επεμβάσεις στα σωθικά του (βλ. νέο τούρμπο από το Focus RS, ελαφρύτερο στρόφαλο, σφυρήλατα πιστόνια κ.α.), 350 ίππους. Το κιβώτιο είναι 6τάχυτο, με paddles στο τιμόνι και σύστημα rev-match, με το όλο πακέτο να εξασφαλίζει στη βρετανική και πισωκίνητη, ασφαλώς, κατασκευή επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 97 χλμ./ώρα σε χρόνο 3,0 δλ. και τελική 265 χλμ./ώρα.

Η Radical δηλώνει πως το βάρος της κατασκευής δεν υπερβαίνει τα 765 κιλά. Η ανάρτηση Nik-link του νέου Rapture είναι ρυθμιζόμενη, ενώ τόσο αυτή όσο και όλα τα επιμέρους συστήματα είναι εύκολα προσβάσιμα, ακριβώς όπως συμβαίνει και στην περίπτωση των «πολιτικών» SR3 SL και RXC Coupe. Στο εσωτερικό του ανοιχτού κόκπιτ συναντά κανείς με οθόνη LCD που παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες καθώς και δύο «χυτά» καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα και ζώνες πολλαπλών σημείων._X.A.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου