top icon
Κόσμος

Νέο Toyota Yaris: Τώρα με ισχυρότερη υβριδική έκδοση

Η Toyota ανανεώνει το δημοφιλές Yaris αθροίζοντας στη γκάμα μια νέα και πιο ισχυρή υβριδική έκδοση.

Η Toyota προχώρησε στην ανανέωση του διαχρονικά δημοφιλούς Yaris και μαζί με μια σειρά αναβαθμίσεων σε εξοπλισμό και τεχνολογίες, προσέθεσε στο best-seller σούπερ μια νέα ακόμα πιο ισχυρή έκδοση με την ονομασία «Hybrid 130».

Εν προκειμένω, το γνωστό, αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης του Toyota Yaris ενισχύθηκε από ένα δυνατότερο ηλεκτροκινητήρα καθώς και από μια βελτιστοποιημένη σε hardware και software ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου. Το αποτέλεσμα είναι η αύξηση της μέγιστης ισχύος κατά 12%, που πλέον ανέρχεται στους 130 ίππους.

Toyota Yaris Hybrid 130

Την ίδια στιγμή, το νέο Toyota Yaris Hybrid 130 αποδίδει και μεγαλύτερη ροπή, χάρη στην ενίσχυση της MG2, η ροπή της οποίας έχει αυξηθεί κατά 30% και από 141 Nm να φτάνει πλέον τα 185 Nm.

Όλα αυτά μεταφράζονται σε αισθητά καλύτερες επιδόσεις, όχι μόνο στο καθιερωμένο spirnt από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα, αλλά και στις επιταχύνσεις εν κινήσει. Σύμφωνα με την Toyota, το «0-100» ολοκληρώνεται στο νέο Yaris Hybrid 130 σε 9,2 δευτερόλεπτα, ενώ η ρεπρίζ από τα 80 στα 120 χλμ./ώρα σε 7,5 δευτερόλεπτα.

Τα παραπάνω οφέλη έχουν επιβαρύνει ελάχιστα την περιβαλλοντική απόδοση του υβριδικού συνόλου με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα να κυμαίνονται από τα 96 έως τα 116 γρ/χλμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έκδοση Hybrid 130 δεν καταργεί την Hybrid 115, η οποία θα συνεχίσει να διατίθεται παράλληλα.

Toyota Yaris Hybrid 130

Toyota Yaris: Ενδυνάμωση και στην ασφάλεια

Η χρήση μιας νέας κάμερας και ενός αναβαθμισμένου ραντάρ με μεγαλύτερη και πο ευρεία δυνατότητα σάρωσης σε σχέση με το παρελθόν, αυξάνει τις δυνατότητες πρόληψης… δύσκολων καταστάσεων. Για παράδειγμα, το Pre-Collision System (PCS) μπορεί τώρα να αναγνωρίσει μια πιθανή μετωπική πρόσκρουση και ένα ευρύτερο φάσμα αντικειμένων και οχημάτων στη διαδρομή του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένων των πεζών, ποδηλάτων και τώρα και μοτοσυκλετών.

Toyota Yaris Hybrid 130

Το Proactive Driving Assist (PDA) είναι ένα ακόμα νέο χαρακτηριστικό, σχεδιασμένο για να βοηθά στην αποφυγή κινδύνων όταν το ανανεωμένο Toyota Yaris κινείται με χαμηλή ταχύτητα. Το Deceleration Assist παρέχει ομαλή επιβράδυνση όταν ο οδηγός σηκώνει το πόδι του από το γκάζι για να επιβραδύνει όταν πλησιάζει ένα πιο αργό όχημα ή κατά την είσοδό σε μια στροφή.

Το δεύτερο στοιχείο είναι το Steering Assist, το οποίο αναγνωρίζει μια στροφή στο δρόμο και προσαρμόζει τη δύναμη που ασκείται στο τιμόνι για να βοηθήσει τον οδηγό να στρίψει ομαλά.Νέο είναι και το σύστημα Emergency Driving Stop System (EDSS) όπως και το Safe Exit Assist, ενώ αναβαθμίσεις έχουν γίνει τόσο στο Lane Departure Alert (LDA) όσο και στο Adaptive Cruise Control (ACC) που τώρα περιλαμβάνει τα υποσυστήματα Overtake Prevention Support και Preliminary Deceleration/Turn Signal Linked Control.

Toyota Yaris Hybrid 130

Αναβαθμίσεις και στο εσωτερικό του νέου Toyota Yaris

Η Toyota έχει επίσης εξασφαλίσει για το νέο Yaris μια νέα ψηφιακή εμπειρία η οποία περιλαμβάνει αφενός μια προσαρμόσιμη οθόνη εμπρός από το οπτικό πεδίο του οδηγού αφετέρου ένα ταχύτερο σε απόκριση και δυνατότητες σύστημα πολυμέσων. Εν προκειμένω, η Toyota προσφέρει μια οθόνη 7 ή 12,3 ιντσών και 9 ή 10,5 ιντσών, αντίστοιχα, με την έκδοση των 12,3 ιντσών της πρώτη να προσφέρει τέσσερις δυνατότητες απεικόνισης (Smart, Casual, Sporty και Tough).

Το όλο πακέτο περιλαμβάνει επίσης ψηφιακό κλειδί, το οποίο συνεργάζεται με την εφαρμογή MyT και παρέχει πρόσβαση στο νέο Yaris σε έως και 5 χρήστες με την χρήση ενός smartphone. Το app εξασφαλίζει επιπλέον λειτουργίες, όπως απομεμακρυσμένο έλεγχο του συστήματος κλιματισμού, δυνατότητα κλειδώματος/ξεκλειδώματος από απόσταση κ.α.

Toyota Yaris Hybrid 130

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Toyota Yaris Hybrid 130
  • Toyota Yaris Hybrid 130
  • Toyota Yaris Hybrid 130
  • Toyota Yaris Hybrid 130
  • Toyota Yaris Hybrid 130
  • Toyota Yaris Hybrid 130
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ