top icon
Κόσμος

Καινοτόμα τεχνολογία αερόσακου από την Honda (video)

Ο νέος αυτός αερόσακος παρουσιάστηκε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού από την Honda, ή πιο σωστά από την Acura, και υπόσχεται περισσότερη ασφάλεια για το κεφάλι του συνοδηγού σε περίπτωση ατυχήματος. Διαβάστε και δείτε πως.

Ο μηχανικός Eric Heitkamp της Honda σκέφτεται πέραν της πεπατημένης. Και ως απόδειξη της ικανότητάς του να δημιουργεί καινοτόμες λύσεις στον τομέα της ασφάλειας έλαβε πρόσφατα την υψηλότερη διάκριση που απονέμεται από το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ για τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού αερόσακου συνοδηγού.

Σύμφωνα με τον δημιουργό του, ο νέος αυτός αερόσακος έχει σχεδιαστεί για να διαχειρίζεται καλύτερα τις πλευρικές δυνάμεις που αναπτύσσονται σε μια σύγκρουση και μπορούν να προκαλέσουν την έντονη περιστροφή του κεφαλιού του συνεπιβάτη με υψηλή ταχύτητα – κάτι που συνήθως έχει ως αποτέλεσμα να γλιστρήσει από έναν συμβατικό αερόσακο, αυξάνοντας την πιθανότητα σοβαρού τραυματισμού.

Αντί για τον ενιαίο φουσκωτό θάλαμο των συμβατικών συστημάτων αερόσακων συνοδηγού, ο νέος της Honda λειτουργεί όπως ένα γάντι του μπέιζμπολ, με ένα μη φουσκωμένο πάνελ να πιάνει και να επιβραδύνει πρώτα το κεφάλι του επιβάτη ενώ το κατευθύνει προς τα μέσα μεταξύ δύο φουσκωμένων θαλάμων στη βάση της όλης διάταξης.

Honda - Aerosakos - Airbag - Eric Heitkamp

Eric Heitkamp

Ο νέος μπροστινός αερόσακος συνοδηγού χρησιμοποιεί τέσσερα κύρια εξαρτήματα: τρία φουσκωμένα διαμερίσματα που αποτελούνται από έναν κεντρικό θάλαμο και δύο πλευρικούς θαλάμους που προεξέχουν προς τα έξω και δημιουργούν μια ευρεία βάση στο ταμπλό, σε συνδυασμό με το μη φουσκωμένο «πάνελ πανιού» που εκτείνεται μεταξύ των δύο πλευρικών θαλάμων.

Όπως δηλώνει η Honda στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ο Eric Heitkamp προχώρησε στην ανάπτυξη του νέου αερόσακου χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα μια νέα έρευνα για τη μέτρηση των εγκεφαλικών βλαβών ύστερα από συγκρούσεις οχημάτων.

Ο νέος αυτός αερόσακος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Acura TLX του 2021 και σήμερα αποτελεί στοιχείο του βασικού εξοπλισμού των Acura MDX και Honda Pilot.

Δείτε πως λειτουργεί ο νέος αυτός αερόσακος στο βίντεο που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ