top icon
Επικαιρότητα

Nissan Leaf

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο από τη Νissan, που εφοδιάζεται με μπαταρίες λιθίου και έναν ηλεκτροκινητήρα και θα παρουσιαστεί στην αγορά μέσα την επόμενη χρονιά.

Η Νissan έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, που εφοδιάζεται με μπαταρίες λιθίου και έναν ηλεκτροκινητήρα και θα παρουσιαστεί στην αγορά μέσα την επόμενη χρονιά.
 
Οι μπαταρίες του Leaf αποδίδουν 120 ίππους, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας 109 ίππους και 28,5 χλγμ. ροπής. Με μια φόρτιση το αυτοκίνητο καλύπτει απόσταση μεγαλύτερη από 160 χιλιόμετρα ενώ για τη διαδικασία αυτή χρειάζονται 8 ώρες και μια συμβατική πρίζα. Για τις έκτακτες περιπτώσεις, υπάρχει δυνατότητα ταχείας φόρτισης, σε ποσοστό 80% επί της συνολικής χωρητικότητας των μπαταριών.

Το Νissan Leaf διαθέτει προωθημένα τεχνολογικά «καλούδια»: Παραδείγματος χάριν ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει τον κλιματισμό του αυτοκινήτου με τη χρήση του κινητού του τηλεφώνου ή να προγραμματίσει με χρονομετρητή τη φόρτιση των μπαταριών.

Το ηλεκτρικό μοντέλο θα είναι διαθέσιμο στις αγορές της γηραιάς ηπείρου, των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας έως τα τέλη του επόμενου χρόνου, ενώ στις υπόλοιπες αγορές θα αρχίσει να προσφέρεται το 2012. Ε, για τιμές, πολύ νωρίς είναι ακόμη…

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ