24 Απρ 2018

To Nissan Leaf οδηγεί την παγκόσμια κούρσα πωλήσεων στην κατηγορία των EV’s

Οι παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Nissan σημείωσαν άνοδο 10% την τελευταία οικονομική χρήση, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για το μηδενικών εκπομπών Leaf.

Nissan Leaf

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο παρουσίασε ισχυρή άνοδο πωλήσεων σε όλες τις μεγάλες αγορές ηλεκτροκίνητων οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων της  Ιαπωνίας, της Ευρώπης και των ΗΠΑ, κατά το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου.

Η ζήτηση αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται,  καθώς οι υποψήφιοι αγοραστές  αγκαλιάζουν τη νέα, δεύτερη γενιά του Nissan Leaf, του αυτοκινήτου που προσφέρει αυξημένη εμβέλεια και νέες, προηγμένες τεχνολογίες. Οι πωλήσεις του επανασχεδιασμένου μοντέλου, που λανσαρίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο, ελκύει όλο και περισσότερους αγοραστές  στην Ιαπωνία και στις Η.Π.Α. Το ολοκαίνουργιο Leaf θα πωλείται σε περισσότερες, νέες αγορές αυτή τη χρονιά, συμπεριλαμβανομένης της Λατινικής Αμερικής, όπως και της  Ασίας, αλλά και της Ωκεανίας.

Κατά το οικονομικό έτος του 2017, επωλήθησαν  54.451  Nissan Leaf, σημειώνοντας αύξηση 15% σε σχέση με τα 47.423 του προηγούμενου έτους. Η Nissan έχει πουλήσει περισσότερα από 320.000 LEAF από το 2010, χρονιά που το μοντέλο διατέθηκε προς πώληση για πρώτη φορά. Τώρα είναι  διαθέσιμο σε 51 αγορές παγκοσμίως.

Διαβάστε επίσης: Οδηγούμε στη Γαλλία το νέο Nissan Leaf

Το νέο Nissan Leaf διαθέτει πλήθος προηγμένων τεχνολογιών και χαρακτηριστικών, όπως την αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης ProPILOT, το ProPILOT Park και το e-Pedal, καθώς και αυξημένη ισχύ όπως και εμβέλεια.

Το νέο Nissan LEAF θα κυκλοφορήσει σύντομα στην Αργεντινή, την Αυστραλία, τη Βραζιλία, τη Χιλή, την Κίνα, την Κολομβία, την Κόστα Ρίκα, τον Ισημερινό, το Χονγκ Κονγκ, τη Μαλαισία, τη Νέα Ζηλανδία, το Πουέρτο Ρίκο, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα, την Ταϊλάνδη και την Ουρουγουάη.

Στην Ελλάδα το νέο Nissan Leaf  αναμένεται τον ερχόμενο Μάιο.

Το νέο Nissan Leaf έλαβε βαθμολογία ασφαλείας 5 αστέρων από το Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων της Ιαπωνίας τον περασμένο Φεβρουάριο. Η αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης ProPILOT του μοντέλου βοήθησε στο να βαθμολογηθεί με 94,8 μονάδες από το μέγιστο των 100, σε ότι αφορά την ασφάλεια των επιβατών σε σύγκρουση. Άλλα χαρακτηριστικά που συνέβαλαν στην κορυφαία βαθμολογία του μοντέλου περιλαμβάνουν την εξαιρετικά άκαμπτη δομή του αμαξώματος, τους έξι αερόσακους, τα καθίσματα με ενισχυμένα προσκέφαλα και πλάτη, καθώς και τις ζώνες ασφαλείας με προεντατήρες και περιοριστές φορτίου για τις εμπρός και πίσω θέσεις καθισμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο Nissan Leaf ανακηρύχτηκε «Παγκόσμιο Πράσινο Αυτοκίνητο του 2018» τον περασμένο Μάρτιο.

Δελτίο Τύπου

Ετικέτες: