Επικαιρότητα Κόσμος

Nissan Leaf: στην κορυφή των πωλήσεων των ηλεκτροκίνητων μοντέλων

Ένα χρόνο από τότε που ξεκίνησε η διάθεσή του στην αγορά της Ευρώπης το νέο Nissan Leaf δείχνει το δρόμο στην ηλεκτροκίνηση, με 26.000 αυτοκίνητα να έχουν ήδη παραδοθεί στους νέους τους κατόχους.

Το Leaf βρίσκεται στη κορυφή των πωλήσεων στην κατηγορία EV για κάθε μήνα, στο οκτάμηνο του τρέχοντος έτους, με ένα αυτοκίνητο να πωλείται κάθε 10 λεπτά σε ολόκληρη την Γηραιά Ήπειρο. Η μεγάλη αύξηση των πωλήσεων του νέου Leaf υπήρξε χαρακτηριστική σε ολόκληρη την Ευρώπη και ειδικά σε Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Νορβηγία, το Nissan Leaf έρχεται πρώτο σε πωλήσεις για το 2018 (μέχρι στιγμής), ξεπερνώντας όλα τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, αλλά και τα μοντέλα που κινούνται με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζεται και στην αγορά B2B, όπου οι εταιρικοί χρήστες αγκαλιάζουν την ηλεκτροκίνηση, καθώς πάνω από 8.000 Leaf, έχουν παραδοθεί σε εταιρικούς στόλους, σε όλη την Ευρώπη.

Το Leaf διατίθεται σε 51 αγορές παγκοσμίως και έχει μεγάλη ζήτηση σε παγκόσμια κλίμακα. Η επιτυχία των πωλήσεών του, σε συνδυασμό με τις πωλήσεις του προκάτοχού του, το καθιστά το κορυφαίο σε πωλήσεις ηλεκτροκίνητο όχημα, με πάνω από 350.000 αυτοκίνητα να έχουν πωληθεί από το 2010. Αντίστοιχη πορεία στην ευρωπαϊκή αγορά, ακολουθεί και το e-NV200, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο επαγγελματικό και επιβατικό 7 θέσεων της Nissan. Το Leaf είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από τις 32.990 ευρώ.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου