Επικαιρότητα Κόσμος

O Emmanuel Macron δεσμεύεται να διατηρήσει τη συνοχή της συμμαχίας

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, αναφέρθηκε στις προθέσεις της κυβέρνησης της χώρας ώστε να διατηρηθεί η συνοχή της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση σύλληψης του Carlos Ghosn.

Η Γαλλία θα καταβάλει προσπάθειες για τη διατήρηση της σταθερότητας της Renault και της συμμαχίας της με τη Nissan, δήλωσε πριν λίγο ο Πρόεδρος της χώρας, Emmanuel Macron, μετά τις ανακοινώσεις της Nissan ότι θα αποπέμψει τον Carlos Ghosn από τη θέση του Προέδρου της ιαπωνικής εταιρείας.           

«Είναι πολύ νωρίς για να σχολιάσουμε την πραγματικότητα ή την ουσία των κατηγοριών, για τις οποίες δεν έχω περισσότερες πληροφορίες», δήλωσε ο Macron στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Και προσέθεσε:

«Ως μέτοχος, ωστόσο, η γαλλική κυβέρνηση θα παραμείνει σε εγρήγορση όσον αφορά στη σταθερότητα της συμμαχίας, του Groupe Renault και των υπαλλήλων της, οι οποίοι έχουν την πλήρη υποστήριξη του κράτους».

Θυμίζουμε πως το γαλλικό κράτος κατέχει το 15% των μετοχών της Renault, η οποία με τη σειρά της έχει τον έλεγχο του 43,4% των μετοχών της Nissan._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου