top icon
Κόσμος

Ο ήχος της νέας ηλεκτρικής BMW i5 Touring

Η έκδοση station wagon της ηλεκτρικής BMW i5 είναι στα σκαριά και η γερμανική εταιρείας μας δίνει μια ιδέα για αυτό που θα πρέπει να περιμένουμε.

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα και πιο συγκεκριμένα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα μικρό βίντεο με την επερχόμενη BMW Σειρά 5 Touring και πιο συγκεκριμένα με την ηλεκτρική της έκδοση i5.

Είναι σε σκοτεινό φόντο, με το αυτοκίνητο να κάνει ένα γρήγορο πέρασμα, ποζάροντας από όλες τις πλευρές του. Η νέα πιο πρακτική, αλλά αρκούντως δυνατή έκδοση της μεγάλης BMW αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στην άνοιξη του 2024.

Σε αυτή τη φάση δεν έχουν ανακοινωθεί τα τεχνικά στοιχεία του μοντέλου στην Touring εκδοχή του, αλλά δεν αναμένεται να έχει διαφορές σε σχέση με την i5 sedan, που παρουσιάστηκε την άνοιξη του 2023, η οποία στην κορυφαία έκδοση M60 xDrive αποδίδει σε λειτουργία boost 601 ίππους και 801 Nm ροπής.

Δείτε επίσης την πρώτη οδήγηση της BMW i5 M60 xDrive

Με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, θα προσφέρει εκρηκτικές επιδόσεις, -με 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4 δλ.-, που μάλιστα αναμένεται να συνδυάζονται με ήχο. Αυτόν που ακούμε στο «βάθος» του βίντεο και έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος με Όσκαρ Hans Zimmer.

Η ένταση του ήχου είναι ανάλογη με την ταχύτητα και αυξάνεται όσο ο οδηγός πατάει το δεξί πεντάλ, με τη χροιά φυσικά να διαφέρει από αυτήν που μέχρι τώρα έχουμε συνηθίσει από τους θερμικούς κινητήρες.

Αναμένεται να υπάρχει και μικρότερη έκδοση της πρακτικής BMW i5 Touring, με τα διακριτικά eDrive40 που θα αποδίδει 340 ίππους και 430 Nm ροπής. Σε αυτή την έκδοση η μετάδοση θα περνάει μόνο στους πίσω τροχούς, με την αυτονομία να αγγίζει τα 580 χιλιόμετρα.

BMW i5 touring teaser

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ