Με σταθερά στραμμένο το βλέμμα του στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ο CEO της FCA δηλώνει… ευθαρσώς ότι θα επιθυμούσε να κατασκευάσει το αυτοκίνητο της αμερικάνικης Apple.

Μετά το αποτυχημένο φλερτ της Fiat Chrysler Automobiles με την GM, ο αμερικάνο-ιταλικός κολοσσός στρέφει για μια ακόμα φορά το βλέμμα του στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Δηλώνοντας φανατικός λάτρης των προϊόντων της Apple, o Sergio Marchionne δηλώνει πως ο όμιλος εταιρειών τις οποίες διοικεί είναι ο κατάλληλος για να κατασκευάσει το πρώτο τετράτροχο στην ιστορία του αμερικάνικου τεχνολογικού γίγαντα.

«Υποθέτω πως έχουμε την αξιοπιστία για να είμαστε μια από τις υποψήφιες εταιρείες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιταλός μάνατζερ συμπληρώνοντας πως «υπάρχουν πολλά πράγματα σε εμάς τα οποία θα είχαν για αυτούς [την Apple, δηλαδή] ενδιαφέρον».

Με μια μάλλον ειρωνική διάθεση, σύμφωνα με το ειδησιογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ο Marchionne φέρεται να δήλωσε αναφορικά με τις προθέσεις της Apple να μπει στον δύσκολο –ομολογουμένως- χώρο της παγκόσμιας αυτοκινητικής σκηνής με την κατασκευή ενός 100% δικού της ηλεκτρικού οχήματος:

 «Αν θέλουν να το κάνουν, θα τους συμβούλευα να ξαπλώσουν και να περιμένουν να περάσει αυτό το συναίσθημα. Ασθένειες σαν και αυτή έρχονται και παρέρχονται. Θα αναρρώσουν»!

Το σίγουρο, πάντως, είναι ένα: ο Marchionne επιθυμεί… διακαώς να βρει έναν «αξιόμαχο» συνέταιρο προκειμένου να πετύχει το εγχείρημα που ακούει σήμερα στο όνομα Fiat Chrysler Automobiles. Συγχρόνως, ο Ιταλός σκοπεύει να κάνει τα... αδύνατα δυνατά ούτως ώστε να μειώσει στο ελάχιστο δυνατό τα υψηλά χρέη της Fiat που σήμερα βαραίνουν τους ώμους της._ Χ.Α.

Διαβάστε επίσης: Marchionne: 232.000.000 λόγοι για να πετύχει!

Πιστεύετε πως και στο φετινό Αυτοκίνητο της Χρονιάς, από τους 7 φιναλίστ, ένα από τα ηλεκτρικά Porsche Taycan & Tesla Model 3, θα μπορούσε να επικρατήσει του συμβατικού ανταγωνισμού (BMW 1 Series, Ford Puma, Peugeot 208, Renault Clio & Toyota Corolla);

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά