Επικαιρότητα Κόσμος

O Oliver Zipse είναι ο νέος Πρόεδρος της BMW

Ο Oliver Zipse παραλαμβάνει τη σκυτάλη του Προέδρου του ΔΣ της BMW AG από τον Harald Kruger.

Ο Oliver Zipse θα αναλάβει το θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG στις 16 Αυγούστου, όπως επίσημα ανακοινώθηκε προ ολίγου. Το Εποπτικό Συμβούλιο της εταιρείας προέβη στην απόφαση αυτή σήμερα κατά τη συνεδρίασή του, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Spartanburg της Νότιας Καρολίνας, στις ΗΠΑ. Ο Zipse θα διαθεχθεί τον Harald Kruger, ο οποίος ενημέρωσε τον πρόεδρο του εποπτικού συμβουλίου στις αρχές Ιουλίου ότι δεν θα επιδιώξει τη διεκδίκηση μιας δεύτερης θητείας. Ως αποτέλεσμα, ο τελευταίος θα παραιτηθεί από την προεδρία και θα αποχωρήσει από το Διοικητικό Συμβούλιο με αμοιβαία συμφωνία στις 15 Αυγούστου 2019.

«Ο Oliver Zipse είναι μια ηγετική μορφή και θα αναλάβει τη θέση του πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG. Θα προσφέρει στο BMW Group μία νέα δυναμική στη διαμόρφωση του μέλλοντος του», δήλωσε ο Nobert Reithofer, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της BMW AG.

Ο Oliver Zipse, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG από το 2015 και επί του παρόντος υπεύθυνος για το τμήμα παραγωγής. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην εταιρεία το 1991 ως εκπαιδευόμενος και από τότε κατείχε διάφορες διευθυντικές θέσεις. Μεταξύ αυτών και εκείνες του Διευθύνοντος Σύμβουλου στο εργοστάσιο της Οξφόρδης και του Ανώτερου Αντιπροέδρου του τμήματος Εταιρικού Σχεδιασμού και Στρατηγικής Προϊόντων.

«Το Εποπτικό Συμβούλιο σέβεται σε μεγάλο βαθμό την απόφαση του Harald Kruger και σήμερα εξέφρασε την ειλικρινή του εκτίμηση για τα πολλά χρόνια επιτυχημένης εργασίας του στο BMW Group. Εκ μέρους όλων των εταιρειών, του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για το μέλλον και ελπίζουμε ότι το BMW Group θα μείνει πάντα σημαντικό γι ' αυτόν», προσέθεσε ο Nobert Reithofer. 

Το εποπτικό συμβούλιο της BMW AG συναντήθηκε σήμερα στο Spartanburg της Νότιας Καρολίνας στις ΗΠΑ προκειμένου να συζητήσει τις τρέχουσες εξελίξεις στην εν λόγω αγορά, καθώς και θέματα παραγωγής που αφορούν στο μεγαλύτερο εργοστάσιο στο παγκόσμιο δίκτυο του BMW Group._Χ.Α.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου