top icon
Κόσμος

Οι απόντες και οι παρόντες στην Έκθεση Μονάχου

Ηχηρά είναι τα ονόματα κατασκευαστών που θα λάμψουν δια της απουσίας τους από την επερχόμενη Έκθεση Μονάχου που θα πραγματοποιηθεί στη γερμανική πόλη τον Σεπτέμβριο.

Η έκθεση ΙΑΑ, η οποία διοργανώνεται από τη γερμανική ένωση VDA ανά δύο χρόνια, πραγματοποιούνταν παραδοσιακά στην πόλη της Φρανκφούρτης, ωστόσο η έδρα της μεταφέρθηκε στο Μόναχο το 2021 σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες.

Φέτος, στη σημαντική αυτή εκδήλωση χαρακτηριστικές αναμένεται να είναι τόσο οι παρουσίες όσο και οι απουσίες ηχηρών ονομάτων της ευρωπαϊκής -και όχι μόνο- σχολής. Η Opel, για παράδειγμα, θα είναι η μόνη από τις 14 μάρκες του ομίλου Stellantis που δώσει το «παρών» στη φετινή έκθεση αυτοκινήτου IAA στο Μόναχο.

Οι άλλες ευρωπαϊκές μάρκες της Stellantis, συμπεριλαμβανομένων των Peugeot, Citroen και Fiat, δεν θα είναι παρούσες στην εκδήλωση τον Σεπτέμβριο. Απούσα θα είναι και η Jeep.

«Καμία άλλη μάρκα της Stellantis εκτός από την Opel δεν θα εκπροσωπείται στην IAA» δήλωσε εκπρόσωπος του ομίλου.

Θυμίζουμε ότι το 2021 καμία από τις μάρκες της Stellantis δεν έδωσε το «παρών» στην γερμανική έκεθση.

Stellantis - Fiat

Σε κάθε περίπτωση, η Opel θα αξιοποιήσει την παρουσία της στη φετινή έκθεση για να τονίσει το ηλεκτρικό της προφίλ καθώς από το 2028 σκοπεύει να λανσάρει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα.

Στο Μόναχο θα συμμετέχουν επίσης το VW Group, η BMW και η Mercedes, μαζί με τη Ford και τη Renault. Οι κινεζικές μάρκες αναμένεται να έχουν ισχυρή παρουσία, συμπεριλαμβανομένης της μάρκας Hongqi της BYD και της First Auto Works.

Οι προμηθευτές που θα συμμετάσχουν περιλαμβάνουν τις Robert Bosch, Continental, Forvia, Hyundai Mobis, Magna International, Webasto και ZF. Οι εταιρείες τεχνολογίας που θα έχουν ισχυρή παρουσία θα είναι μεταξύ άλλων οι Qualcomm, IBM, Samsung, Amazon AWS και Luminar.

Η έκθεση, που ονομάζεται IAA Mobility, λαμβάνει χώρα από τις 5 έως τις 10 Σεπτεμβρίου στην εμπορική έκθεση του Μονάχου στο Riem και σε τοποθεσίες γύρω από το ιστορικό κέντρο της πόλης.

IAA Mobility 2023

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ