top icon
Επικαιρότητα

Οι φορολογικές αρχές της Γερμανίας ελέγχουν την Porsche

Η Porsche υπόκειται σε έρευνα από τις φορολογικές υπηρεσίες της πόλης της Στουτγάρδης για λογιστικά θέματα που αφορούν σε έξοδα που η ίδια πραγματοποίησε μέσω των τμημάτων μάρκετινγκ και τροφοδοσίας κατά τα τελευταία 8 χρόνια.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι υπό έλεγχο δαπάνες της γερμανικής εταιρείας ανέρχονται στο 1 δις ευρώ με το νεότερο «πέλεκυ» των φορολογικών αρχών της πόλης της Στουτγάρδης να αναμένεται κοντά στα 100 εκ. ευρώ. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, δεν είναι η πρώτη φορά που η Porsche αναγκάζεται να πληρώσει σημαντικά κεφάλαια για την εν λόγω υπόθεση, καθώς στο πλαίσιο των ίδιων ερευνών, οι οποίες ξεκίνησαν πέρσι, η γερμανική εταιρεία υποχρεώθηκε να καταβάλει ανάλογα ποσά-πρόστιμα.

Η φορολογική υπηρεσία της πόλης της Στουτγάρδης την Παρασκευή που πέρασε επιβεβαίωσε σε έγγραφο που έστειλε στην Porsche ότι ο έλεγχος σχετίζεται με διοικητικό αδίκημα και όχι με κακουργηματική πράξη, η οποία θα είχε ως συνέπεια την επιβολή μεγαλύτερης χρηματικής ποινής.

«Επιβεβαιώνουμε ότι την Τετάρτη 27 Ιουνίου καθώς και την επόμενη μέρα, οι φορολογικοί λειτουργοί εξασφάλισαν έγγραφα στα γραφεία της Porsche σε σχέση με έρευνα που διεξάγουν για διοικητικές παραβάσεις», ανέφερε η εταιρεία σε ηλεκτρονική της δήλωση την Παρασκευή, προσθέτοντας πως «…η Porsche συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές».

Μπορεί η οικονομική επιβάρυνση από ένα ακόμα πρόστιμο να φαίνεται διαχειρίσιμη για τη γερμανική φίρμα, εντούτοις η εν λόγω υπόθεση έρχεται να αθροιστεί στα νομικά… δεινά που πλήττουν τη μητρική εταιρεία του Ομίλου VW μετά το ξέσπασμα του διαβόητου dieselgate πριν από τρία σχεδόν χρόνια. Θυμίζουμε πως ο CEO της Audi, Rupert Stadler, τέθηκε υπό κράτηση από τις εισαγγελικές αρχές της πόλης του Μονάχου πριν λίγες μέρες, ενώ νομικές αξιώσεις εναντίον της μητρικής εταιρείες από μετόχους και δυσαρεστημένους πελάτες εκκρεμούν αυτή τη στιγμή σε 55 χώρες ανά τον κόσμο._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ