top icon
Κόσμος

Οι Κινέζοι της Geely αυξάνουν το μερίδιο τους στην Aston Martin στο 17%

Η νεότερη επένδυση στην Aston Martin εμβαθύνει την εμπλοκή της κινεζικής Geely στην Ευρώπη, στην οποία ελέγχει μεταξύ άλλων την Volvo και την Lotus.

Σε σημερινές δηλώσεις μετά την αύξηση της συμμετοχής της στην Aston Martin σε ποσοστό που πλέον φτάνει το 17% (σ.σ.: από 7,6% που ήταν ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο), η Geely δήλωσε ότι θα επενδύσει 234 εκατομμύρια λίρες στη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, καθιστώντας έτσι τον κινεζικό όμιλο τον τρίτο μεγαλύτερο μέτοχο της.

Εν προκειμένω, η Geely θα αποκτήσει μερίδιο 17% στην Aston Martin, αγοράζοντας 42 εκατομμύρια μετοχές από την κοινοπραξία Yew Tree του προέδρου Lawrence Stroll μαζί με 28 εκατομμύρια νέες μετοχές, δήλωσε η Aston Martin.

«Η Geely Holding, η οποία αρχικά έγινε μέτοχος πέρυσι, βλέπει τεράστιες δυνατότητες για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και επιτυχία της Aston Martin», δήλωσε ο Lawrence Stroll.

«Η Geely μας βοηθά να κατανοήσουμε  τη σπουδαιότητα που διαδραματίζει η αγορά της Κίνας και μας παρέχει την ευκαιρία να αποκτήσουμε πρόσβαση στο φάσμα των τεχνολογιών και των εξαρτημάτων της», προσέθεσε ο ισχυρός άνδρας της Aston Martin.

Lawrence Stroll - Aston Martin

Η Aston Martin ενέταξε στο μετοχικό της σχήμα πέρσι το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας σε μια προσπάθεια του Lawrence Stroll να αντλήσει κεφάλαια και να στρέψει την εμβληματική βρετανική εταιρεία στα σπορ ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία.

Αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος μέτοχος της Aston Martin είναι η εταιρεία Yew Tree, η οποία ανήκει στον Lawrence Stroll, ακολουθούμενη από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας.

Από τη μεριά της, η Geely έχει στην κατοχή της πολλές μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των Lotus, Zeekr, Volvo και Polestar, μέσω μιας κοινοπραξίας με τη Volvo. Η κινεζική εταιρεία ελέγχει επίσης, μέσω μιας κοινοπραξίας της με τη Mercedes, στην οποία είναι μέτοχος, το 50% της smart.

«Η απόφασή μας να αυξήσουμε τη συμμετοχή μας στην Aston Martin αντανακλά την εμπιστοσύνη μας στις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας, στις τεχνολογίες της και στην ομάδα διαχείρισης», δήλωσε ο πρόεδρος της Geely, Eric Li.

Renault - Geely

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ