top icon
Κόσμος

Οι Τσέχοι της Skoda κατασκεύασαν 500.000 μπαταρίες στη Mlada Boleslav

Η μονάδα της Skoda επιδίδεται συστηματικά πλέον στην κατασκευή μπαταριών που εγκαθίστανται σε plug-in hybrid και ηλεκτρικά μοντέλα του VW Group.

Η Skoda επενδύει μεγάλα ποσά στον μετασχηματισμό των εγκαταστάσεων της με γνώμονα την ανάπτυξη, την ψηφιοποίηση και την περαιτέρω εκπαίδευση του εργατικού δυναμικού της, ώστε περισσότεροι από 23.000 υπάλληλοί της να προετοιμαστούν για τις απαιτήσεις της ηλεκτροκίνησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, η παραγωγή μονάδων μπαταριών στις γνωστές εγκαταστάσεις της εταιρείας που βρίσκονται στη Mlada Boleslav της Τσεχίας αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής της Skoda, η οποία αποτελεί βασικό… τροφοδότη για τις εταιρείες του VW Group όσον αφορά τους συσσωρευτές ενέργειες που χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά και plug-in hybrid μοντέλα τους.

Skoda - Battery

Η παραγωγή μονάδων μπαταριών στη Mlada Boleslav για τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά μοντέλα του ομίλου ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2019 τροφοδοτώντας αμέσως μετά την ολοκλήρωσή τους τα PHEV οχήματα των Skoda, Audi, Seat και VW. Σε κάθε βάρδια στις εγκαταστάσεις της μονάδας αυτής εργάζονται περίπου 50 άτομα σε έναν χώρο με επιφάνεια 2.000 τ.μ. Κάθε 86 δευτερόλεπτα, ολοκληρώνεται μια μπαταρία για μοντέλα που βασίζονται στην πλατφόρμα MQB και τροφοδοτούνται από plug-in hybrid σύστημα μετάδοσης κίνησης. Όταν εκφορτώνεται από τη γραμμή παραγωγής, κάθε μπαταρία ζυγίζει περίπου 130 κιλά, με μια ομάδα 13 πλήρως αυτοματοποιημένων ρομπότ να χειρίζεται τα επιμέρους εξαρτήματα και τον συναρμολογημένο, εν τέλει, συσσωρευτή ενέργειας στη γραμμή παραγωγής.

Skoda - Battery

Τον Μάιο του 2022, η Skoda ξεκίνησε την παραγωγή συστημάτων μπαταριών για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα που βασίζονται στην πλατφόρμα MEB του VW Group. Οι εν λόγω μπαταρίες έχουν χωρητικότητα από 55 έως 82 kWh και εγκαθίστανται σε EV μοντέλα των Skoda, Audi και VW.

Μαζί με τις μεμονωμένες μονάδες, που η καθεμία περιέχει 16 ή 24 κυψέλες, ένα σύστημα μπαταρίας MEB περιλαμβάνει επίσης μία θήκη με ενσωματωμένο σύστημα ψύξης και διαχείρισης, καθώς και τις απαραίτητες ηλεκτρικές συνδέσεις. Στην τρέχουσα γραμμή παραγωγής, στην οποία η Skoda έχει επενδύσει περίπου 130 εκατομμύρια ευρώ, εργάζονται περίπου 250 άτομα.

Skoda - Battery

Μέσα στη χρονιά που διανύουμε, η Skoda θα θέσει σε λειτουργία μια ακόμα γραμμή συναρμολόγησης μπαταριών για EV που βασίζονται στην πλατφόρμα MEB το 2023, αυξάνοντας έτσι τον συνολικό όγκο παραγωγής σε 2.300 μονάδες την ημέρα – 1.500 μπαταρίες για EV που χρησιμοποιούν την εν λόγω πλατφόρμα και 800 μονάδες για συστήματα μπαταριών PHEV.

Συνολικά, στη μονάδα έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα 500.000 μονάδες μπαταριών για ηλεκτρικά και plug-in hybrid μοντέλα του VW Group.

Skoda - Battery

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Skoda - Battery
  • Skoda - Battery
  • Skoda - Battery
  • Skoda - Battery
  • Skoda - Battery
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ