top icon
Επικαιρότητα

Pagani Zonda R

Μετά από το εξαιρετικό Zonda F η Pagani προχώρησε στην εξέλιξη ενός ακόμα πιο απόλυτου οχήματος, με την ονομασία Ζοnda R.

Μετά από το εξαιρετικό Zonda F η Pagani προχώρησε στην εξέλιξη ενός ακόμα πιο απόλυτου οχήματος, με την ονομασία Ζοnda R. Ουσιαστικά πρόκειται για μία αγωνιστική έκδοση με άδεια κυκλοφορίας. Ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου έχει γίνει ουσιαστικά από την αρχή, ενώ μόνο το 10% των εξαρτημάτων του είναι κοινό με τις προηγούμενες εκδόσεις.
 
Το μηχανικό σύνολο που φοράει προέρχεται από την AMG. Πρόκειται για ένα V12 6.0λιτρο κινητήρα, με περιεχόμενη γωνία 60 μοιρών, ίδιο με αυτόν που χρησιμοποιεί και η αγωνιστική CLK GTR. Η απόδοσή του είναι 750 ίπποι, ενώ η ροπή φτάνει τα 72,3 χλγμ. Το κιβώτιο ταχυτήτων με το οποίο συνεργάζεται είναι σειριακό, έξι σχέσεων, ενώ για την καλύτερη μεταφορά της ισχύος στο δρόμο το αυτοκίνητο φοράει σλικ ελαστικά..
 
Σημαντικές μεταβολές παρατηρούνται και στις διαστάσεις του αμαξώματος, καθώς το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 47 χλστ. και το μήκος κατά 394 χλστ. Το αμάξωμα, με τη σειρά του, έχει βελτιωθεί αεροδυναμικά ώστε να προσφέρει αυξημένη αρνητική άντωση στις χαμηλές ταχύτητες. Σε αυτό συμβάλλουν τα flaps στο καπό, η πίσω αεροδυναμική πτέρυγα και ο διαχύτης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ